18 Mart 2016 10:08

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB: Bu mahkeme kararına uyulacak mı?

Paylaş

2015 yılı 1 Mayısı’nda Taksim’e çağrı yaptıkları için yargılanan ve beraat eden DİSK, KESK ve TTB başkan ve yöneticileri “Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymadığını açıklayanlar, bu mahkeme kararına uyacak mı?” diye sordu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen hakkında verilen beraat kararının ardından DİSK Genel Merkezinde ortak basın toplantısı düzenlendi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen,  TTB Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen, TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz ve DİSK’e bağlı sendika yöneticilerinin katıldığı toplantıda, açıklamayı DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptı.

DAVA İLK DURUŞMADA DÜŞTÜ

“Haklarını kullanan bizler hakkında soruşturma açılması bile bir hukuk devletinde mümkün değilken maalesef bu dava açıldı. Hiçbir hukuksal dayanağı olmayan dava ilk duruşmada düştü” diyen Çerkezoğlu, şöyle devam etti: “Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymadığını açıklayanlar, bu mahkeme kararına uyacak mı?” diye sordu. Akademisyenlerin, gazetecilerin tutuklandığını, iktidarın beğenmediği fikirleri ifade edenin talimat verilerek hapishanelere yollandığını ifade eden Çerkezoğlu, “1 Mayıs Türkiye’de demokrasi ve özgürlükler meselesidir” dedi. Çerkezoğlu şöyle devam etti: “Özel istihdam bürolarında kölece çalıştırmak istediğiniz, güvencesiz ve aşırı çalıştırmak istediğiniz mühendisler, hekimler, kadınlar, savaş politikaları ile birbirine kırdırmak istediğiniz halklar sizin kulunuz köleniz değildir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağlar'a tankların ardından kepçeler de girdi

SONRAKİ HABER

UEFA Avrupa Ligi kuraları çekildi: Klopp, Dortmund'a dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...