17 Mart 2016 19:39

Batı Karadeniz Romanlar Derneği, futbol kulübü kurdu

Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Batı Karadeniz Romanlar Derneği, "gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla" 'Roman spor' futbol kulübünü kurdu. 2'nci Amatör Kümede mücadele edecek olan takım bu akşam ilk idmanını yaptı.

Bölgede yaşayan Romanların sosyal ve toplumsal yaşamlarına destek olmak amacıyla Ereğli'de kurulan Batı Karadeniz Romanlar Derneği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'Roman spor' futbol kulübünü kurdu. Takımda 8 Roman oyuncu ile birlikte, daha önce amatör ve profesyonel liglerde oynamış oyunculardan oluşan toplam 23 futbolcu antrenör Güven Kasapoğlu ile Beyçayır Stadı'nda ilk idmanını yaptı. Güven Kasapoğlu, hedeflerinin ilk yıllarında 1'inci Amatör Küme'ye yükselmek olduğunu söyledi. Kasapoğlu, takımdaki Roman futbolcu sayısını arttırmak için çalışacaklarını ifade etti.

Batı Karadeniz Romanlar Derneği ve Roman Spor'un Başkanı Kazım Adak, amaçlarının "Romanlarla ilgili oluşan algının değişmesi ve gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak" olduğunu söyledi. Gençleri yeşil sahalarda buluşturacaklarını ifade eden Adak, "Batı Karadeniz Romanlar Derneği olarak halkta oluşan sabit algıyı değiştirmek ve birlik beraberliği sağlamak istedik. Allah nasip etti ve bir takım kurduk. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan yeşil sahalara götürmek için. Bizim amacımız yalnız boyacılık ya da müzisyenlik değil. Romanlar sahada da olacak" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Niğde'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 13 yaralı

SONRAKİ HABER

Necla Sağlam cinayetinde ağabey ve kardeşi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa