17 Mart 2016 17:16

Öz Gıda-İş temsilcisi işçilere saldırdı

Paylaş

Silivri'de bulunan ve Ülker’e bağlı Biskot fabrikasında, Öz Gıda-İş işyeri temsilcisinin, DİSK/Gıda-İş’e üye olan işçilere saldırdığı iddia edildi.

DİSK/Gıda-İş’ten yapılan açıklamada 2 yıldır örgütlenme çalışması yürütülen Biskot’taki çalışmanın işveren-Öz Gıda-İş iş birliğiyle engellendiği belirtildi. Açıklamada “Düşük ücretle, kötü koşullarda çalışan işçi arkadaşlarımız sendikamıza üyelik hamlesi gerçekleştirince patron, işçileri servislerle Silivri merkeze götürüp zorla Öz Gıda-İş Sendikasına üye yaptırdı” dendi.

2015’in 7. ayından bu yana fabrikada yetkili olan Öz Gıda-İş’in toplusözleşmeyi 2016 mart ayında açıkladığı, sözleşme kapsamının da 1 Ocak 201’dan başlatıldığı belirtilen açıklamada, işçi haklarının Öz Gıda-İş eliyle patrona teslim edildiği kaydedildi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Öz Gıda-İş yöneticilerinin fabrikaya gelerek işçilere sözleşmeyi açıkladığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yemekhanede toplanan işçiler sözleşmede işçilerin lehine hiçbir madde görmeyince tepkilerini açıkça ortaya koymuştur. Üyemiz ve çoğunluğu da Öz Gıda-İş üyesi olan işçi arkadaşlarımız itirazlarını yükseltmiştir. Bu sırada Öz Gıda-İş’in baştemsilcisi, sendikamız üyesi arkadaşımızın boğazına sarılmış ve ortalığı karıştırmıştır. Hatta çıkan olay üzerine fabrikaya kolluk kuvvetleri gelmiştir. Öz Gıda-İş’in işçi düşmanı tutumunu kınıyoruz. Üyemiz olsun veya olmasın Biskot fabrikasındaki işçi kardeşlerimiz yalnız değildir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÜCRETLER DÜŞÜK, KOŞULLAR KÖTÜ, İŞÇİLER ÖZ GIDA-İŞ'E TEPKİLİ

ÖNCEKİ HABER

‘Akademisyenler derhal serbest bırakılsın’

SONRAKİ HABER

Erdoğan: 300 şehit verdik ama bu toprakların vatanımız olduğunu gösterdik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa