17 Mart 2016 16:24

Antalya'da Halepçe, Beyazıt ve Gazi katliamlarında yitirilenler anıldı

Paylaş

HDP Antalya il örgütü yaptığı bir basın açıklamasıyla Halepçe, Beyazıt ve Gazi katliamlarında yaşamını yitirenleri andı.

HDP Antalya il örgütünün çağrısı ile bir araya gelen kitle yoğun güvenlik önlemleri altında bir basın açıklaması yaptı.

"Halepçe'yi, Gazi'yi, Beyazıt'ı unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankartla basın açıklaması yapan grup adına basın metnini  HDP İl Eş Başkanı Zarife Atik okudu.

Atik açıklamasında "28 yıl önce 16 Mart 1998'te Irak'ta Baas iktidarı ve Saddam Hüseyin, kimyasal ve biyolojik silahlar kullanarak kadın, çocuk, yaşlı, genç 5 bini aşkın Halepçeli Kürt’ü katletti. Acımasızca gerçekleştirilen bu katliam insanlık tarihinin utanç sayfalarından biri olarak yer almaktadır. Irak'ta Kürt halkının hak eşitliği ve özgürlük taleplerini defalarca silahla, devlet terörüyle, şiddetle bastırılmayı deneyen Baas yönetimi, yaptığı bu katliam ile Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini geriletemedi. Tersine bölgenin diğer ülkelerindeki toplumsal gelişmeleri de olumlu yönde etkiledi. Tarih bir kez daha gösterdi ki, baskı ve şiddet yöntemleriyle demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadeleleri bir süre bastırılabilir, belki geriletebilir, ancak engellenemez" dedi.

GAZİ HALKI TEZGAHLANAN OYUNA GEÇİT VERMEMİŞTİR

Atik konuşmasının devamında "Ağırlıkla Alevilerin ve Kürtlerin, yaşadığı Gazi mahallesi kuruluşundan bugüne iktidarlara karşı hep muhalif duruşuyla bilinen bir mahalleydi. Egemenler, Gazi'yi bu yönüyle hiç göz ardı etmemiş ve bu muhalif odağın dağıtılması için adım, adım tezgahlar kurmuş ,12 Mart 1995'te son Alevi katliamını gerçekleştirmeye çalışmıştır. Gazi mahallesi halkı Alevi'si, Kürt'ü, devrimcisiyle bu katliama direnmiş egemenlerin oyunlarını boşa çıkarmıştır’’dedi.

Eylem "Yaşasın halkların eşitliği ve kardeşliği" sloganları atılarak sonlandırıldı.

ÖNCEKİ HABER

Antep’te daha önce izin verilen Newroz, talimatla yasaklandı

SONRAKİ HABER

Newroz, Antalya'da da yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...