17 Mart 2016 13:15

Aliağa'da emekçiler katliamı kınadı: 'Barışın, emeğin, demokrasinin sesi yükseltilmeli'

Paylaş

Aliağa'da sendikalar, demokratik kurumlar ve siyasi partiler Petrol-İş önünde bir araya gelerek Ankara’da yaşanan katliamı kınadı.

Aliağalılar hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunurken kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş Temsilcisi Doğanşah Aydın, siyasal iktidarın halkın can güvenliğini sağlayamadığını belirterek, “Yaşamlarını kaybeden yurttaşlarımız için taziye mesajları yayınlamak, yaralılara şifa dilemek ve basmakalıp demeçlerle bir ülke yönetilemez” dedi.

Ölümlerin olmadığı, hiç kimsenin burnunun kanamadığı bir ülkede yaşamanın herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Aydın, “Bu nedenlerle İçişleri Bakanı başta olmak üzere halkın güvenliğini sağlayamayan tüm sorumlular istifa etmelidir” dedi.

"Halkı acı, korku ve belirsizlik ile esir alacak, Türkiye‘yi kan gölüne çevirecek tehlikeli gidişata son verilmesi gerektiğini" ifade eden Aydın, “Barışın, emeğin, demokrasinin sesi yükseltilmelidir. Emek ve demokrasiden yana olanlar bu gidişe son verecek duyarlılık ve birlikte mücadele iradesini göstermelidir” dedi.

Aydın, "emek, barış, demokrasi, laiklik düşmanlarına karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini" vurguladı, "yapılan alçakça saldırıyı kınadıklarını" sözlerine ekledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da sanat kurumları ortak açıklama yaptı: ‘Karanlığa alışmayacağız’

SONRAKİ HABER

Ayrımcılığa karşı sanat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa