17 Mart 2016 13:06

Aydınlı Deri patronuna çağrı: İşçilerin sendikalaşma hakkına saygı duy!

Paylaş

Uluslararası alanda tanınmış firmalara üretim yapan Orjin Grup bünyesindeki Aydınlı Deri işçilerinin DERİTEKS’te örgütlenme mücadelesi sürüyor. İşçiler, patronun baskılarına tepki göstermek için sendikanın çağrısıyla fabrika önünde eylem yaparken, polisin açıklamanın yapıldığı yere TOMA’larla yığınak yapması dikkat çekti.

Burada konuşan DERİTEKS Uzmanı Engin Çelik, Aydınlı Deri’ye sendikalaşma önündeki engelleri kaldırma ve işçilerin en temel hakkı olan sendikalaşma hakkına saygı duymaya çağırdı. DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi ise Aydınlı Deri’nin uluslararası anlaşmalara göre sendikal haklara saygı duyması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Servi bu gibi işyerlerinde işyerinin kurallara uymaması durumunda ürün alan firmaların anlaşmalarını iptal ettiğini hatırlattı. Son dönemde hükümetin gündeme getirdiği kiralık işçilik ve kıdem tazminatının fona aktarılması gibi uygulamalara da dikkat çeken Servi, bu tasarıların yasalaşmasının işçilerin hak arama mücadelelerine de engel olacağına dikkat çekti.

FABRİKA İÇİNE ÇEVİK KUVVET GETİRİLDİ

ILO’nun 87 sayılı Kanunu’na göre “sendikalaşma ilkesi”ne karşı bir duruş sergileyen Aydınlı Deri’ye karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirten işçiler, sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Sendika hakkımız engellenemez” sloganlarıyla işyerlerine geri döndü. Eyleme Türk-İş’e bağlı sendikaların yanı sıra Emek Partisi, DDSB ve UİD-DER temsilcileri de katıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz davası 18 Nisan’da yeniden görülecek

SONRAKİ HABER

Kristal-İş Lüleburgaz Şube: Kayyım atanmadı ama seçim yenilenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa