17 Mart 2016 12:01

Akademisyen Sibel Özbudun beraat etti

Paylaş

Facebook’ta paylaştığı bir resim ve şiirden ötürü “Örgüt propagandası yapma” suçlamasıyla yargılanan Akademisyen Sibel Özbudun beraat etti.

Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunma yapan Özbudun, “Paylaştığım resmi ben çizmedim. Resimler yüzlerce kez paylaşılmış, kimse de bu paylaşımlardan dolayı ayaklanmadı. Can Yücel’in şiiri de yıllardır internette dolaşır. Yargılanmak bana nasip oldu. Yargının düşünce özgürlüğüne sahip çıkmasını ve bu yönde bir karar vermesini bekliyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, paylaşımlarda suç unsurunun oluşmadığını belirterek Özbudun’un beraatine karar verdi. 

Duruşma öncesi aydınlar, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri ve Özbudun’un öğrencileri Ankara Adliyesi önünde açıklama yaparak Özbudun’a destek verdi. Açıklamayı yapan Ankara Düşünceye Özgürlük Girişiminden Mahmut Konuk, Türkiye’nin çığırından çıkmış bir süreç yaşadığını söyledi. Özbudun’un böyle bir süreçte yargılandığını ifade eden Konuk, “Sömürüye, soygun düzenine, zulme direnmek suç ise biz de bu suça ortak oluyoruz” dedi. Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesinden Aysun Gezen de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla akademisyenlerin tutuklandığını söyleyerek, “Kendini devlet gören, ‘Ben gidersem devlet yıkılır’ diyen Cumhurbaşkanı kendi konumunu korumak için halkların barış içinde yaşamasına karşı savaş politikalarındaki kararlılığını bir kez daha vurgulamıştır” diye konuştu. Barış İçin Akademisyenler Girişiminden Çağlar Delek de, tutuklanan  akademisyenlerin yanında olduklarını belirterek savaş politikalarına karşı barışın sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Valilik ve YÖK'ten üniversitelere: Bildirici akademisyenlere 'terör genelgesi' uygulansın

SONRAKİ HABER

Emek Çalışmaları Topluluğu, '2015 İşçi Sınıfı Eylemleri Raporu’nu sunacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...