17 Mart 2016 10:55

2015 yılındaki 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri beraat etti

Geçen yıl 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama çağrısı yaptıkları için yargılanan 1 Mayıs Tertip Komitesi üyeleri beraat etti.

Paylaş

2015 yılı 1 Mayıs'ını kutlamak için Taksim Meydanı çağrı yapan 1 Mayıs tertip Komitesi üyesi DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen, yargılandıkları davada beraat etti. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Çerkezoğlu, Özgen ve Demirdizen'in yanı sıra avukatları katıldı. 

Kimlik tespiti ardından savunma yapan Özgen, "1 Mayıs 1977 katliamının karanlıkta kalmasını ve bunun içinde devletin olduğunu kabul etmek anlamına gelir. Emekçiler dışında sermaye kesimi Taksim'de gösteri yapmak isteseydi buna izin verilirdi. 2015 yılında Taksim'de gösteriler için yasaklama olmasaydı önceki yıllardaki gibi barışçı bir ortamda kutlamalar yapılacaktı. 1 Mayıs etkinlikleri ile ilgili lehimize verilen AİHM kararı mevcuttur bu nedenle 1 Mayıs dava konusu yapılamaz. Dava hükümsüzdür" dedi. 

ÇERKEZOĞLU: BU DAVA YERSİZDİR

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da savunmasına 1 Mayıs'ta yaşamını yitirenleri anarak başladı. Çerkzoğlu, "Bu mirası savunmaktan onur duyuyorum. İşçilerin sözü yandaş medyada çıkmaz, şehrin merkezinde duyulur. 1 Mayıs'ın engellenmesi ifade özgürlüğünün engellenmesidir. Sadece işçilerin yüzde 5'i sendikal hakkını kullanmaktadır, 1 Mayıs'ta konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız. Soma, Ermenek ve iş cinayetleri yaşanırken, 1 Mayıs'ta sesimizi yükseltmeyeceğiz de ne zaman sesimizi duyuracağız? 1 Mayıs'ta Taksimi yasaklamak suçtur. Ayaklar baş olana kadar, yani üretenler yönetene kadar mücadelemiz sürecek. Daha önce açılmış ve beraatla sonuçlanmış onlarca dava vardır, bu dava gereksizdir, yersizdir" dedi. 

'HEKİMLER BARIŞIN SESİDİR'

TTB MK üyesi Hüseyin Demirdizen ise savunmasında, "Bu dava hükümsüzdür, AİHM'nin bu yasaklamanın hukuksuz olduğu konusunda kararı bulunmaktadır. Birlik, mücadele ve dayanışma gününde birlikte hareket etmekle suçlanıyoruz. Bir ülkede adalet yoksa ayrımcılık varsa, hastalık çoktur. Hekimler barışın sesidir. Barış ve demokrasi sağlığı korur. Performans uygulaması nedeniyle iyi hizmet veremediklerinden şikayetçi olan hekimler olarak itibarını yitirmeye başlayan mesleğimizi yüceltmek için bir araya geldik. İyi ki bu dava açıldı. 1 Mayıs'ta söylememize izin verilmeyenleri burada söyleme imkanı bulduk" dedi. 

Savunma sonrası verilen aranın ardından, mahkeme heyeti, "Yüklenen suçların sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması" gerekçesiyle yargılananlar hakkında beraat kararı verdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu Çatak Belediye Eş Başkanı Evin Keve görevden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

Umut Bulut'tan kendisine destek olanlara 'teşekkür' mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...