17 Mart 2016 09:40

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden eyleme katılan öğretmenleri fişleme talebi

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

İstanbul’da Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, sendikal faaliyet ve eylemlere katılan öğretmenlerin fişlenmesi istendi. Yazıda, “Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini de bahane ederek yapılan eylemlere katılanların” isimlerinin müdürlüğe gönderilmesi talep edildi. İstanbul Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, sendikal faaliyetlerin yasaklarla engellenemeyeceğini belirtti.

İSİMLERİ İSTEDİ

Zeytinburnu İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Şube Müdürü Emin Usta imzasıyla tüm okullara gönderilen yazıda sendikal faaliyet ve eylemlere katılan kamu çalışanlarının isimleri istendi. Söz konusu yazıda özetle şu ifadelere yer verildi: “Son zamanlarda bazı sendika ve konfederasyonların güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini de bahane ederek boykot ve mevzuatla belirlenmiş görevleri yapmama şeklinde eylem kararı almaları, sendikal hakların kullanımı sınırlarını aşıp eğitim çağındaki bireylerin eğitim alma hakkı engellenmesi durumunu ortaya çıkarmaktadır. Eğitim çağında bulunan öğrencilerin eğitim hakkını engelleyen; öğrencileri ve velileri okulu boykot etmeleri yönünde teşvik eden; görev ve yükümlülüklerini yerine getirmeyip mevzuata aykırı eylemlerde yer aldığı belirlenen kamu görevlilerinin isimlerinin 18/03/2016 Cuma günü saat 10.00’a kadar Müdürlüğümüz Hukuk ve Mevzuat Bölümüne bildirilmesini rica ederim.” 

‘ENGELLEYEMEZLER’

Konuyu gazetemize değerlendiren İstanbul Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, kamu çalışanlarının yaptıkları eylemlerin “yasa dışı” olarak gösterilmek istendiğini ifade etti. Özev, “Uluslararası yasalarca güvence altına alınan sendikal hakları yasa dışı göstermek doğru bir tutum değildir” dedi. KESK’in yaptığı eylemlerin meşru, yasal ve anayasal hak olduğunu söyleyen Özev, bunların yasaklar ve bu tür yazılarla engellenemeyeceğini belirtti. 

ÖNCEKİ HABER

Final Newroz’u 22 Mart’ta Cizre’de

SONRAKİ HABER

Mehmet Ağar, Beşiktaş Belediyesini ziyaret etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...