17 Mart 2016 00:42

Ali Deniz'in babası: Bir nesil savaş politikasına kurban ediliyor

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Ogün Uzatmaz, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz’ın babası. Ali Deniz Uzatmaz, 13 Mart günü yaşanan patlamada hayatını kaybeden Ozancan Akkuş’un yakın arkadaşıydı. Baba Ogün Uzatmaz, oğlunun ölüm haberini aldığında yanında Ozancan Akkuş’un da olduğunu ifade ederek, “Ali Deniz, Gezi direnişinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için; Ozancan, Ali Deniz için şimdi de binlerce genç Ozancanlar için bir arada. Genç ve hayat dolu bir nesil, savaş politikalarına ve başkanlık heveslerine kurban ediliyor.” dedi.
Ankara’da 5 ayda yaşanan üç bombalı saldırının ardından yüzlerce insan hayatını kaybetti. Bir çoğu genç, onlarca insan arkasında hayat hikayelerini bıraktı. Onlardan biri de ODTÜ Elektrik Elektronik Öğrencisi Ozancan Akkuş.
Ozancan Akkuş, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz’ın yakın arkadaşı. 13 Mart günü Güvenpark’taki saldırıda hayatını kaybeden Ozancan Akkuş ve Berkay Baş için öğrencisi oldukları ODTÜ’de binlerce kişinin katıldığı bir anma gerçekleştirildi. Ali Deniz’in babası Ogün Uzatmaz da Ankara’ya, Ozancan’ı uğurlamaya, babasına destek olmaya gelenler arasındaydı.

10 Ekim Ankara katliamı Ali Deniz, 13 Mart Ankara katliamı Ozancan Akkuş: İki yakın arkadaş!


‘ARTIK ÖLÜMLER BİZİ YAN YANA GETİRİYOR’
“Ozancan’ın ölümü ve kaybettiğimiz her insanla birlikte Ali Deniz’in bir kez daha öldüğünü hissediyorum” diyen Ogün Uzatmaz, oğlunun ölüm haberini aldığında yanında Ozancan’ın da olduğunu anlatıyor: “10 Ekim’de Ali Deniz’i kaybettiğim zaman Ozancan hastaneden yanımdaydı. Şimdi ben de Ankara’ya Ozancan için geldim. Ne ilginçtir ki artık bizi ölümler yan yana getiriyor. Ankara’dayım ama ne ODTÜ’ye anmaya katılabildim ne de Gaziantep’e Ozancan’ın cenazesine gidebildim, o gücü kendimde bulamıyorum.”
“Çocuklarımız bir bir gidiyor” diyen baba Uzatmaz, şunları söylüyor: “Ali Deniz, Gezi direnişinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için; Ozancan, Ali Deniz için şimdi de binlerce genç Ozancanlar için bir arada. Genç ve hayat dolu bir nesil, savaş politikalarına ve başkanlık heveslerine kurban ediliyor.”
Yaşanan her katliamdan sonra yetkililerden gelen “Ölümü lanetliyoruz” açıklamalarının kendileri için artık bir karşılığı olmadığını belirten Uzatmaz, “İnsan hayatının bu kadar ucuzlaşması, ‘Gidin evinizde acınızı yaşayın’ demek, yaralarımızı çoğaltmaktan öteye gitmiyor. Ankara’nın göbeğinde ölüm bu kadar rahatça kol geziyor, bölge illerinde yaşayan insanlar için ölüm güvenlik gerekçesiyle meşrulaştırılıyor ve terör söylemiyle yeni katliamların önü açılıyor. Bizim tek tek ölümleri engelleyecek gücümüz yok, devletin acilen sorumlu davranıp barışı sağlaması gerekiyor. Güvenlik ya da hayatta kalabilmek evlerimizden çıkmamakla eş anlamlı olmamalı” diyor.

‘DENEMEDİKLERİ TEK ŞEY BARIŞ’
Ogün Uzatmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına tepkisini şu sözlerle anlatıyor: “Kaybedilen her bir kişinin sorumlusu olan bu hükümetin yargılanacağı günleri bekliyoruz. İyi olmanın karşılığı ‘Ölmedik, iyiyiz’ noktasına geldi. Denemedikleri tek şey tüm halkın istediği barış çağrısı. Artık kulak versinler bize. Benim çocuğum bu günler yaşanmasın diye 10 Ekim’de barış mitingine katıldı. Şimdi ise cumhurbaşkanı çıkıp ‘Ya bizdensiniz ya da teröristlerdensiniz’ diyor. Biz AKP’den yana değiliz, terörist ise hiç olmadık.”

‘BİR ÇOCUĞUM DAHA VAR, UMUT’
Bu katliamların hesabını sormak, dayanışmayı büyütmek için katliam mağdurları ve hayatını kaybedenlerinin yakınlarının 10 Ekim-DER çatısı altında bir araya geldiğini hatırlatan Uzatmaz, “Soruşturma gizlilikle yürütülüyor. Bu kadar suçu sümen altı etmelerine izin vermeyeceğiz. Şimdi 10 Ekim için bir iddianame hazırlıyorlar. Çok merak ediyoruz Pandoranın Kutusu’ndan ne çıkacak. Hukuk mücadelesine devam edeceğiz ve asla bizim canımızı yakanlar gibi olmayacağız. Umarım artık kimsenin canı yanmaz, kimsenin evine ateş düşmez.” diyor.
Bir çocuğu daha olduğunu ifade eden Uzatmaz şunları söylüyor: “Bir çocuğum daha var Umut. O da abisi gibi barışın, kardeşliğin ve güzel günlerin habercisi olarak mücadele edecek. Babası olarak en büyük destekçisi de ben olacağım.”

ÖNCEKİ HABER

'Karanlığa karşı barış demeliyiz'

SONRAKİ HABER

Müftülük istedi MEB yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...