16 Mart 2016 16:58

HDP'li eski vekile 'Kürdistan' dediği için hapis cezası verildi

7 Haziran seçimlerinin ardından, 'Erzurum Kürdistan'dır, Kürdistan'ın parçasıdır' diyen HDP Erzurum eski Milletvekili Seher Akçınar Bayar'a, 'Örgüt propagandası yaptığı' iddiasıyla 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

HDP Erzurum eski Milletvekili Seher Akçınar Bayar hakkında, 7 Haziran seçim sonuçları açıklandıktan sonra yaptığı konuşmada, "Erzurum Kürdistan'dır, Kürdistan'ın parçasıdır" sözleri üzerine "Örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bayar'ın katılmadığı duruşmada avukatı Celal Zonguldak hazır bulundu. Bayar'a "Örgüt propagandası" iddiasıyla 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Karara itiraz edeceklerini söyleyen Celal Zonguldak, kararın siyasi olduğunu söyledi.

Bayar'ın sarf ettiği sözlerin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Zonguldak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'li yetkililerin Kürdistan ile ilgili söylemlerini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan da birçok kez Kürdistan kelimesini kullanmıştır, bu coğrafi bir bölgeyi temsil etmektedir. TMK'nin 6 ve 7. maddelerinde geçen ve tamamen düşünceyi ifade eden maddelerle alakalı AHİM başvuruları ve kararları vardır. Söz konusu bir şiddet ve cebir yoksa bunun düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi şeklinde değişiklik yapılmıştır. Bu karar siyasi bir karardır" dedi. (DİHA)

Seher Akçınar Bayar: Erzurum’da kadınların önünü kadınlar açacak

 

ÖNCEKİ HABER

12 kız öğrenciyi taciz eden öğretmene 150 yıl hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in fezlekesi Meclis'e gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...