16 Mart 2016 14:18

Akdeniz Üniversitesi'nde anmalara polis saldırısı, gözaltılar var

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Akdeniz Üniversitesinde iki ayrı anma ve protestoya çevik kuvvet, özel güvenlik ve bir gurup ülkücü faşist saldırdı. Olaylarda çok sayıda en az 7 öğrenci göz altına alındı.

Akdeniz Üniversitesi’nde 13 Mart’ta Ankara saldırısını, Halepçe, Gazi ve Kamışlı’da yaşanan katliamları anmak için iki ayrı etkinlik düzenlendi. Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak Halepçe, Gazi ve Kamışlı katliamlarını anmak isteyen DEM-GENÇ’lilere bir grup sözlü saldırdırıda bulundu. Polisin engel olmadığı grup daha sonra DEM-GENÇ’lilerin anma sonrası gerçekleştirdiği tiyatro etkinliğine de sözlü saldırı gerçekleştirdi. DEM-GENÇ’lilerin cevap vermesi üzere saldıran gruba engel olmayan polis, DEM-GENÇ’lilere barikat kurdu. DEM-GENÇ’lilerin etkinliği sonlandırması üzerine grup İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI 

Edebiyat Fakültesi’ndeki etkinliği sonlandırarak gözleme evine geçen DEM-GENÇ’liler burada polis tarafından etrafları sarılarak henüz belirlenmeyen bir sebeple gözaltına alındılar.Göz altı sayısınınen az 7 kişi olduğu bildiriliyor.

ANKARA ANMASINA GÜVENLİK SALDIRISI

Kampüsün farklı bir noktasında bulunan Turizm Fakültesi yolu üzerinde Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda yitirilenleri anmak için toplanan Öğrenci Kolektifleri burada Katilleri tanıyoruz isyandayız yazılı bir pankart açtı. Gençlerin eylemlerini sonlandırdığı anda özel güvenlik öğrencilere saldırarak pankarta el koyup müdahalede bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Derince Limanı’na Danıştay ‘dur’ dedi

SONRAKİ HABER

‘Adı sanı belli olmayan' Hayat TV'den Sabah'a cevap!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...