16 Mart 2016 14:00

Antep’te Newroz 20 Mart’ta kutlanacak

Paylaş

Halepçe Katliamının yıl dönümü nedeniyle HDP Antep il binasında düzenlenen basın toplantısında Halepçe Katliamında hayatını kaybedenler anıldı. HDP, DBP, EMEP, ÖSP, ESP, SYKP, YSGP’nin oluşturduğu Newroz Tertip Komitesi üyeleri ile HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un da katıldığı açıklamada tüm Antep halkı 20 Mart’ta İstasyon Meydanı’ndaki Newroz kutlamasına davet edildi.

‘KÜRDE DÜŞMAN ZİHNİYET DEĞİŞMEMİŞTİR’

HDP İl Eş Başkanı Atiye Okay, “Halepçe Katliamının üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen, bugün de Kürtler kendi vatanlarında katliam uygulamalarına maruz kalıyorlar. Kürde düşman zihniyet değişmemiştir” dedi. Halepçe’de Kürtlere kimyasal gazlar ve biyolojik silahlarla saldıran barbar zihniyetin, bugün de Rojava, Şengal ve Cizre’de varlığını sürdürdüğünü dile getiren Okay, Kürt illeri ve ilçelerinde yaşanan vahşete dikkat çekti. 

‘NEWROZ DİRENİŞTİR’

Halepçe açıklamasının ardından söz alan DBP İl Eş Başkanı Kazım Şahin ise “2016 Newroz’unu direniş geleneğine dayanarak yeni bir aşama olarak karşılamış bulunmaktayız. Direniş Newrozu ile ortaya çıkan görkemli direniş iradesi, Dehakları bu topraklardan söküp atmasını bilecektir. Söz sırası direnerek kazanan halkların olacaktır. Bizler de Newrozu yas havasıyla değil, ortaya çıkan bu direniş ruhuyla karşılıyoruz. Tüm Antep halkını 20 Mart’ta İstasyon Meydanı’na çağırıyoruz” dedi. 

20 Mart’ta İstasyon Meydanında düzenlenecek mitinge HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay, EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel ve ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek konuşmacı olarak katılacak. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncular Sendikası ve Filmmor'dan Füsun Demirel'e destek

SONRAKİ HABER

Kadınların şoför olamadığı ülkeye pilot olarak gittiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...