16 Mart 2016 13:57

Oyuncular Sendikası ve Filmmor'dan Füsun Demirel'e destek

Paylaş

“Gerilla rolünü oynamak istiyorum” dediği için yoğun bir şekilde sosyal medya lincine uğrayan ve  ATV’nin kararıyla kadrosunda yer aldığı ‘Aile İşleri’ dizisinden çıkarılan oyuncu Füsun Demirel’e Filmmor’dan destek geldi.
Filmmor  bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı. “Söylenen sözleri çarpıtarak tehditler eden, eleştiri kisvesi altında oyuncuyu itibarsızlaştırmaya çalışan kişi ve grupları ve yarattıkları hezeyanı şiddet örneği olarak değerlendiriyoruz.
Füsun Demirel bir oyuncu ve bir gazete röportajında oynamak istediği bir karakterden söz etti. Malum oyuncular rol icabı öldüklerinde ölmez, katil olduklarında öldürmez, diktatör olduklarında demokratik haklarımızı çiğnemez ya da çete olduklarında banka soyup uyuşturucu ticareti yapmazlar. Bu karalamaların ciddiye alınmaması ve bu karalamalar nedeniyle Füsun Demirel’in kişiliğine yöneltilen her türlü hakaret, tehdit ve tacize karşı yetkililerin önlem alması gereğine de dikkat çekeriz. Bu karalama sonrası Füsun Demirel gibi iyi bir oyuncuya sahip çıkıp haklarını koruması gereken yapım şirketinin, sözleşmesine tek taraflı olarak son vermesini de kınıyoruz.
Kah 1999 Marmara Depremi sonrası Gölcük Kadın Çadırı’nda, 8 Mart’ta France Rame-Dario Fo  Kadın Oyunları’nı oynarken kah bir kadın yönetmenin ilk kısa filminde hep yanında, yanımızda olan yol arkadaşımız Füsun Demirel elbette yalnız değildir, tabi ki yanındayız. Bu hezeyan halinden kaygı duyuyoruz. Herkesi dinlemeye, anlamaya ve dayanışmaya davet ediyoruz.”

Füsun Demirel’e yönelik lince ATV de katıldı


OYUNCULAR SENDİKASI: SÖZLEŞMENİN FESHİ İNSAN HAKLARINA AYKIRI
Oyuncular Sendikası ise, Füsun Demirel’in sözleşmesinin şirket tarafından tek taraflı olarak fesedilmesinin hukuka ve insan haklarına aykırı olduğuna dikkat çekti. İş sözleşmelerinde hukuka aykırı birçok maddenin dayatılması ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Oyuncular Sendikası, üyelerinden bu tür dayatamalara karşı sendika avuklatlarından bilgi alınabileceğinin de altını çizdi.  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Game Of Thrones oyuncularından mültecilere destek videosu

SONRAKİ HABER

Antep’te Newroz 20 Mart’ta kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...