16 Mart 2016 13:54

İfade özgürlüğü ödülü Türkiyeli akademisyenlere

Paylaş

Columbia Üniversitesinin 2016 Columbia Küresel İfade Özgürlüğü Ödülü Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve Av. Serkan Cengiz’e verildi.

Columbia Üniversitesinin düzenlediği “2016 Columbia Küresel İfade Özgürlüğü Ödülleri” sahiplerini buldu.

İfade özgürlüğünü korumak için önemli adımlar atmış olan kişi ve kurumlara verilen ödüle Türkiye’den İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve Av. Serkan Cengiz layık görüldü.

Bianet’te yer alan habere göre; birçok ülkeden 20’den fazla aday kurum ve kişilerin değerlendirildiği ödül Türkiye’den, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve Av. Serkan Cengiz’e verildi.

Üç hukukçu, YouTube’a erişimin engellemesi kararına karşı Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesine yaptıkları itirazın reddedilmesinin ardından davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşımaları ve aralık 2015 başında kararın başvurucuların lehine olumlu sonuçlanması sebebiyle “2016 Columbia Küresel İfade Özgürlüğü Ödülleri’nde Yasal Hizmetlerde Mükemmellik Alanı’na layık görüldüler.

Akdeniz, Atıparmak ve Cengiz’e ödülleri, Columbia Küresel İfade Özgürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ve Yaman Akdeniz’in davetli konuşmacı olarak katılacağı “İfade Özgürlüğü Küresel İçtihat” Konferansı’nın bir parçası olarak 4 Nisan 2016 tarihinde Columbia Low Kütüphanesinde takdim edilecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Haberler terör kapsamına alınabilecek

SONRAKİ HABER

Game Of Thrones oyuncularından mültecilere destek videosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...