16 Mart 2016 13:49

Beritan Canözer’in avukatı : Erdoğan’ın sözleri davaları etkiliyor

Paylaş

16 Aralık’ta Diyarbakır’da bir eylemde haber takibi yaparken “heyecanlı” olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Beritan Canözer’in Avukatı Cemile Turhanlı Balsak, Beritan’ın son dönemde yaşadıklarını aktardı. 

29 Mart’ta ilk duruşması görülecek Beritan’ın Diyarbakır Kapalı Cezaevinden Bakırköy Kapalı Cezaevine sevk edildiğini ve diğer kadın tutuklularla beraber bu sürgünü protesto etmek için açlık grevinde olduğunu söyleyen Balsak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son sözlerinin de davaları etkilediğini belirtti. Balsak “Bunu en basitinden aile ve avukatlarına haber vermeksizin Beritan’ın sürgün edilmesinden de anlamak mümkün. Beritan’ın şu anki durumu ile anlıyoruz ki Erdoğan’ın sözleri yetkililerce dikkate alınıyor” dedi. 

‘MUHALİF GAZETECİLER HEDEFTE’

Bölgede gazetecilik yapan gazetecilerin zor koşullarda çalıştığını belirten Balsak “Buradaki gazetecilerin haberleri ağır hak ihlallerine maruz kalan kişilerin yaşadıklarını belgeler nitelikte. Maalesef muhalif olan gazeteciler bölgede hedef olmuş durumda” diye konuştu ve Beritan’ın bilinçli olarak gözaltına alındığını ve bunun da siyasi saiklerden hareketle yapıldığını düşündüklerini aktardı.  

Beritan’ın Bakırköy Cezaevinde tutulmasının 29 Mart’ta görülecek davayı da etkilememesi için avukatların başvuruda bulunduğunu belirten Balsak “Beritan’ın duruşmada hazır bulunması zorlaşıyor. Ancak biz bu duruma seyirci kalmış olsak yapmak istedikleri belki de Beritan’ı duruşmaya çıkarmamak olacaktı. Ancak biz mahkemeye başvurarak Beritan’ın en azından uçakla Diyarbakır’da olmasını sağlayacağız” dedi.  

29 MART’TA BERİTAN’IN DAVASI VAR

Balsak son olarak Beritan Canözer’in heyecanlı olduğu gerekçesiyle tutuklandığını belirterek duruşma günü 29 Mart’ta tüm duyarlı gazetecileri Beritan’ın heyecanını paylaşmaya çağırdı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şair Amir Or ile İstanbul’un iki yakasında buluşma

SONRAKİ HABER

Haberler terör kapsamına alınabilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...