16 Mart 2016 13:43

Şair Amir Or ile İstanbul’un iki yakasında buluşma

Paylaş

Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı ve Gümüşlük Akademisi ortak davetiyle İsrailli Şair Amir Or’la İstanbul’un iki yakasında şiir buluşmaları gerçekleştirilecek.

İlk etkinlik bu akşam 19.00’da Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı binasındaki salonda gerçekleşecek. Etkinlikte şair poetikasını anlatacak ve kurucusu olduğu, İsrailli ve Filistinli genç şairleri bir araya getiren, İbranice ve Arapça çalışmalar yapan Helicon Şiir Okulu hakkında bilgi verecek. Etkinlikte ayrıca Amir Or’un Şiirden Yayınları tarafından Nisan 2014’te yayımlanan “Mucize” ve”Yağma” isimli şiir kitabının yanı sıra yayıma hazırlanan “Kanatlar” adı şiir kitabından şiirler okunacak. İngilizce gerçekleşecek söyleşide spontane çeviri yapılacak.

Avrupa yakasındaki buluşma ise18 Mart Cuma akşamı 18.00’de Gümüşlük Akademisinin Arnavutköy şubesinde olacak. Gökçenur Ç.’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşinin ardından şairle samimi sohbet imkanı sağlayacak bir şiir sofrası kurulacak.

Amir Or 1956’da Tel Aviv’de doğdu. Bugüne kadar 12 şiir kitabı ve bir roman yayımladı. Şiirleri 40’dan fazla dile çevrilmiş antolojilerde yer almış kitap olarak pek çok Avrupa ülkesi ve Amerika ve Hindistan’ın yanı sıra Türkiye’de de yayımlandı. Çeşitli uluslararası ödüllerin sahibi olan şair, Uluslararası Şiir Festivali Sha’ar ve İbranice-Arapça Helicon Şiir Okulu projelerinin başlatılması ve geliştirilmesinde etkili oldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa’da kritik liderler zirvesi

SONRAKİ HABER

Beritan Canözer’in avukatı : Erdoğan’ın sözleri davaları etkiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa