16 Mart 2016 13:07

Malatya’da ‘Barışa ses ver’ eylemine soruşturma

Paylaş

Malatya’da Cizre ve Sur’daki katliamlarına karşı şubat ayı başında her akşam düzenlenen ‘Barışa ses ver’ eylemi nedeniyle aralarında Emek Partisi (EMEP) Malatya İl ,Başkanı’nın da bulunduğu 20 kişi hakkında soruşturma başlattıldı. Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne emniyetine ifade vermeye çağırılan kişilere “Bu eylemi kim organize etti, neden katıldınız, nereden haber aldınız” gibi sorular yöneltildi. 

BARIŞ DİYENLER TERÖRİST İLAN EDİLİYOR

Gazetemize konuşan Emek Partisi Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin, soruşturmanın hükümetin savaş politikalarının bir parçası olduğunu belirterek, “Barış diyenler bölücü, terörist ilan ediliyor. Ülkede bombalar patlarken Cumhurbaşkanı, terör tanımını değiştirmekten bahsedip, milletvekili, akademisyen, yazar, gazeteci, öğrenci, siyasi parti yöneticilerini terörist ian ederek, hukuku ayakları altına alıyor. Malatya’daki soruşturmalar da bu konseptin parçası. Soruşturmalar, açılan davalarla halkı baskılamaya çalışan AKP ve onun savunucuları bunu asla başaramayacaklar. Bizler, ölümlerin durdurulması, barış ve çözüm için yeniden müzakerelere başlanması için mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

DEMOKRASİNİN İŞLERLİĞİ KALMADI!

HDP Malatya İl Eş Başkanı Hasan Şahin ise demokratik taleplerin görmezden gelindiğini belirterek, “Memlekette demokrasinin kırıntıları bile kalmadı. Bir eylemi kim organize etti, neden katıldın, nerde haber aldın gibi sorular sorulan ülkede demokrasiden bahsedilemez” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dokunulmazlık süreci nasıl işliyor?

SONRAKİ HABER

Antalya'da Newroz programı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...