16 Mart 2016 12:52

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB: Alışmayacağız, susmayacağız teslim olmayacağız

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan emek, meslek örgütleri 13 Mart’ta Güvenpark’ta yaşanan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada katliamlara alışmayacaklarını ve hükümetin istifa etmesini isteyerek, “Saldırılar ülkesi haline getirilen bir Türkiye’yi istemiyoruz” dedi. 

Dört örgüt dün, TMMOB Genel Merkezinde yaptıkları ortak basın açıklamasıyla 13 Mart akşamı 37 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınadı. Açıklamaya DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konsey Başkanı Dr. Bayazıt İlhan katıldı. TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı yaptığı ortak açıklamada, sivil halka yönelik saldırıların insanlık suçu olduğunu belirtti. 

İçeride ve dışarıda savaş politikalarında ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP Hükümetinin katliamların siyasi sorumlusu olduğunu ifade eden Soğancı, iktidarın hâlâ “Ya başkanlık ya kaos” söylemini sürdürdüğünü kaydetti. 

Soğancı, yaşanılan katliamların devam etmesinden büyük endişe duyduklarını belirterek, “Yaşanabilecek yeni katliamlarda dosyalara gizlilik kararları alınacak, güvenlik zirvesi toplantıları ile tepkiler dindirilecek, basın yayın ve sosyal medyaya erişim yasakları konacak, istifa sesleri ‘hainlik’ suçlamaları ile bastırılacak ve ülkeyi uçuruma götüren politikalarda ısrar edilecek. ‘Terör/terörist tanımı yeniden yapılmalı’ diyerek ateşe bir bidon benzin daha dökecekler” dedi. 

Ankara’da 5 ay içinde 3. kez saldırı yaşandığını hatırlatan Soğancı, bölge illerinde de aynı politikaların devam ettirildiğini ve halkın zorla göç ettirildiğini belirtti. “Hiç kimsenin can güvenliğinin kalmadığı bir ülkede, istikrar vaadiyle iktidara gelenlerden hiçbiri kendini sorumlu hissedip istifa etmedi” diyen Soğancı, ‘Terörle yaşamaya alışın’ diyenlere ‘Alışmayacağız’ yanıtı verdi. Soğancı, “Hükümetin derhal istifa etmesini istiyoruz. Şiddetin bir an önce durmasını sağlayacak tutum, Türkiye’ye karşı sorumluluk duyan herkesin ödevidir. Savaş-şiddet-terör kısır döngüsünü emeğin mücadelesini yükselterek kıracağız. Evlere hapsolmamızı isteyenlere, sokağı yasaklayanlara cevabımızı yine sokakta vereceğiz” şeklinde konuştu. (Ankara/EVRENSEL) 

 

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Üniversitesi'nde Beyazıt ve Halepçe anması: 16 Mart’lar AKP’yle sürüyor

SONRAKİ HABER

Avrupa Konseyi: 'Erdoğan’a hakaret’ maddesi kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...