16 Mart 2016 12:03

Karaman'da vakıf yurdunda çocuklara tecavüz 10 gün saklanmış

Paylaş

Karaman'da 8 ve 10 yaşlarında 45 erkek öğrenciye dini vakıf yurdunda cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Sınıf Öğretmeni Muammer B’nin tutuklanmasının yerel bir site tarafından haberleştirildiği, ancak adliyeden gelen bir telefon üzerine haberin kaldırıldığı ortaya çıktı. 

BirGün Muhabiri Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre polis, 4 Mart Cuma günü okula giderek öğretmeni gözaltına aldı. Yerel internet gazetesi karamaninsesi.com da haberi anında sitesine taşıdı. Ancak haberin yayımlanmasının üzerinden bir saat geçmeden, Karaman Adliyesinden arayan kişi haberin derhal kaldırılmasını istedi. İnternet sitesi de haberi kaldırmayı tercih etti. Bu nedenle 4 Mart’ta ortaya çıkan olay, ancak 13 Mart tarihinde BirGün’de yayımlanan ‘45 öğrenciye tecavüz’’ başlıklı haber üzerine ülke gündemine girebildi.

Gazetenin İmtiyaz Sahibi Hüseyin Ülger, “Özellikle hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak için haberi kaldırdık” dedi.

NE OLMUŞTU?

Karaman’da 8 ve 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen M. B tutuklanmıştı. M. B’nin on çocuğa tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti.

Haberlerde şüphelinin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğine yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği bilgileri de yer almıştı. Bu vakıf ve dernekler ‘savunma’ya geçmişti. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı 13 Mart’ta olayın haberleştirilmesi üzerine yayın yasağı getirmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şiddet gördüğü eşini öldüren kadın beraat etti

SONRAKİ HABER

Yargıtaydan fiili grev hakkına onay: Eylem yapan işçi tazminatı ödenmemekle tehdit edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...