16 Mart 2016 11:04

Evinin önünde bulunan ağacı kesti, ceza olarak 30 fidan dikti

Siverek'te, evinin önünde bulunan dut ağacını kesen Hacı Açıl isimli yurttaş, ceza olarak belediyenin belirlediği alana 30 fidan dikti.

Paylaş

Urfa'nın Siverek İlçesi Esmerçayır Mahallesi'nde oturan Hacı Açıl, geçen 10 Şubat günü evinin önündeki dut ağacını izinsiz olarak kesti. Bu durum mahallede denetim yapan zabıta ekipleri tarafından da fark edildi ve ağaç kesimi fotoğraflanarak konu belediye encümen toplantısına taşındı. Belediye Encümeni de Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yaptığı ve ekonomik durumunun iyi olmadığını saptadığı Hacı Açıl'a 30 fidan dikme cezası verdi.

Kararın tebliğinin ardından Hacı Açıl, bugün belediye tarafından belirlenen alan olan Tokdemir Mezarlığı'na 30 fidan dikti. Ağacı kestiği için pişman olduğunu söyleyen Hacı Açıl, fidan dikme cezasının kendisini sevindirdiğini belirterek, "Evimin önündeki ağacı kesme niyetim yoktu. Ancak ağaçtan evime rahat çıkıldığı için belediyeye başvurdum. Belediye kesmeyince ben de olası hırsızlık olaylarını engellemek için ağacı kestim. Zabıtalar hakkımda tutanak tuttu ve encümen 30 fidan dikme cezası verdi. Ben de bugün fidanları dikmeye başladım” dedi.

Siverek Belediyesi Başkan Yardımcısı Doğan Kanlıpıçak ise 30 fidan dikmenin ceza için değil farkındalık yaratması açısından önemli olduğunu ifade etti. (Urfa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’nin kuzeyinde ve Rojava’da federasyon ilanı tartışılıyor

SONRAKİ HABER

Tutuklanan Esra Mungan'ın dersinde ‘Akademisyenler yalnız değildir’ sloganı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...