16 Mart 2016 10:21

DİHA'ya 31'inci engel

Paylaş

Daha önce DİHA'ya ait 30 adresin erişimini engelleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) bir kez daha ulaşıma engel kararı aldı

Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) yönelik sansür ve yasaklama girişimleri hız kesmeden devam ediyor. Daha önce DİHA'ya ait 30 adresin erişimini engelleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), DİHA’ya ait www.dilce-news. pw adresini de erişime engelledi. 

Bu engelleme ile DİHA, 24 Temmuz'dan bu yana 31'inci kez engellenerek erişe kapatıldı. 

"5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (dicle-news.pw) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 08/03/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-28375 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır" ibaresi ile DİHA’ya erişim TİB eliyle engellendi.

Yasak kararına karşı DİHA’dan yapılan açıklamada " ‘Gerçeklerden Asla Taviz Verilmez’ sloganıyla yayın hayatını sürdüren DİHA, her türlü engelleme ve yasaklama girişimleri karşı, gerçekleri savunmaya ve yazmaya devam ediyor” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklanan akademisyenler: Barış yolundaki uğraşımızı sürdüreceğiz

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe derbisinde Galatasaray’ın başında Riekerink olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa