16 Mart 2016 09:17

Antalya’da Ankara saldırısı protesto edildi

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

Antalya’da DİSK, KESK ve Antalya Tabip Odası  13 Mart akşam üzeri Ankara Kızılay’da  37 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısını protesto etti.

Kazım Özalp Caddesi Attalos Heykeli önünde toplanan DİSK-KESK ve Antalya Tabip Odası üyeleri, ‘’Saldırıyı ve Arkasındaki Güçleri Lanetliyoruz’’ Pankartı açarak Ankarada Pazar akşamı yapılan saldırıyı yaptıkları ortak basın açıklamasıyla kınadılar. Eyleme, HDP Antalya İl Örgütü yöneticileri de katılarak destek verdiler. 

Gurup adına açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, şiddet, cinayet, katliamın, aklın ve vicdanın bittiği yer olduğuna vurgu yaptı. Türkiye'nin adeta matem evine döndüğünü söyleyen Mustafa Ayar, "Asıl sorun AKP ve Saray rejiminin içeride ve dışarıda yürüttüğü yanlış politikalardır. Ülkemiz terör saldırıları ile artık açık hedef haline gelmiştir. Yapılması gereken, iç ve dış politikada ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı söylem ve uygulamalardan uzak durmaktır" diye konuştu.

Antalyada ikinci protesto Halkevleri tarafından yapıldı. Attalos Meydanında toplanan Halkevleri ve Öğrenci Kolektifi  üyeleri, mumlar yakarak Ankarada ölen yurttaşları andılar ve saldırıyı kınadılar.  '’Yaşamak için ayağa kalk' yazılı pankart açan grup adına yapılan açıklamanın hedefinde hükümet vardı. Açıklamayı okuyan Halkevleri Akdeniz bölge temsilcisi Kutay Meriç açıklamada, ‘'Bu ülkeyi yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkaran her katliam sonrası yayın yasakları getirip gizlilik kararı almaktan, topladığı güvenlik zirvesinde kendi güvenliklerini konuşmaktan başka bir şey bilmeyen AKP hükümeti derhal istifa etmelidir. Artık yeter, her gün yeni bir katliam yaşanmasını beklemeyeceğiz” denildi.

CHP Antalya İl Başkanlığı da Cumhuriyet meydanında yaptığı eylem ile Ankarada yapılan katliamı lanetleyerek protesto etti. Protestoya il başkanı, milletvekilleri ve partililer katıldı.
Antalya- Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı,  Ankara’daki saldırıya ilişkin tüm yetkilileri istifaya çağırdı.

Barohan Toplantı Salonu’nda baro yönetimi ve avukatların katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada Bacanlı, patlamanın Ankara’nın kalbinde gerçekleştirildiğini ve istihbarat birimlerinin iflas ettiğini ifade etti.

Saldırısının ardından bir gazetecinin terör olaylarına milletin artık alışması gerektiğiyle ilgili söylemlerini de değerlendiren Başkan Bacanlı, “Ambulanslardan önce gelen yayın yasaklarına alışmayacağız.  Vatandaşlarımız güvenlik güçlerimiz şehit olurken televizyonlarda yayınlanan anlamsız dizilere alışmayacağız. Ülke yangın yeri olmuşken başkanlık sistemi zorlamalarına ve anayasa değişiklik tartışmalarına alışmayacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Ayhan, Bakan Ala’ya Urfa’daki Newroz yasaklamalarını sordu

SONRAKİ HABER

Dersim'de de Newroz'a izin çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...