16 Mart 2016 07:42

EMEP : Herkesi teslim almak isteyenler başaramayacaktır!

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın terörün kapsamının genişletileceğini söylemesinin hemen ardından akademisyenler tutuklandı, avukatlara gözaltı yapıldı. Tüm bunlara ilişkin açıklama Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar imzasıyla yazılı bir açıklama yapan Emek Partisi “1 Kasım’dan bu yana hızla hak, hukuk, özgürlük tanımaz antidemokratik bir baskı rejimi inşa edilmektedir. Savaşçı politikalar bu ortamın dayanağı yapılmaktadır. Kaybeden halklar ve kardeşliği olmaktadır” diyerek avukatların ve akademisyenlerin serbest bırakılmasını istedi!

BARIŞ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK TALEBİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Emek Partisinin açıklaması şöyle: 

"Bu suça sessiz kalmayacağız" diyerek ölümlerin durdurulması, barış ve çözüm için yeniden müzakere yapılması ve bu doğrultuda çalışacaklarını söyleyen “Barış İçin Akademisyenler”den 3’ü dün terör örgütü propagandasından tutuklandı. Gerekçe hukuk normlarıyla izahı mümkün olmayacak denli siyasi ve konjonktüreldi. Hâkim mealen; devletin yaşam ve güvenlik için operasyonlarına katliam deyip terör örgütüne söz söylemezseniz, terörün yanında yer alıp propagandasını yapıyorsunuz demektir; sonucunu çıkartmış. Yetmemiş, suçun ağırlığı ve ölçülülükten söz ederek tutuklama kararı vermiştir.

Tüm hak ve özgürlüklerin hızla askıya alındığı günlerden geçerken “Yaşama ve Barış Hakkı”na sahip çıkan 1128 akademisyenin çağrısı yankı bulmuş ve AKP rejiminin hiddetini üzerine çekmişti. O zaman Cumhurbaşkanı olmadık hakaretlerle bu çevrelere saldırmış, bedel ödetme ve ders verme peşine düşmüştü. Bu bastırma politikası sadece imzacı akademisyenlere değil, tüm muhalif görüş ve kesimlere gözdağı idi. Şimdi o gözdağı ve bastırma politikası daha ciddi, vahim boyutlara ulaşmıştır.

Cumhurbaşkanı patlayan bombaların dumanlı ortamında terör tanımını değiştirmekten bahsedip; milletvekili, akademisyen, yazar, gazeteci, sivil toplum kuruluşu yöneticisi unvanlı kişilerin gerçekte terörist olduğunu söyleyerek hukuk ve hakları ayakları altına aldı. Hocaların tutuklanması bu açıklama üzerine geldi. Bu sabah ÇHD üyesi muhalif ve demokrat 8 Avukatın evlerinin basılarak gözaltına alınması, bu dikta rejim anlayışının hızla yürütüldüğünün göstergesi. Kimi çevrelerin darbe siyasetini hatırlatmaları boşuna değil.

1 Kasım’dan bu yana hızla hak, hukuk, özgürlük tanımaz antidemokratik bir baskı rejimi hızla inşa dilmektedir. Savaşçı politikalar bu ortamın dayanağı yapılmaktadır. Kaybeden halklar ve kardeşliği olmaktadır. “Buna seyirci kalmayacağız” diyenler de hukuk askıya alınarak susturulmaktadır. Bu rejimin ne olduğunun, başkaca örneklerinden adı bellidir.

Hocalarımız, avukatlarımız, siyaset sapma hakkı ve tercihini iktidar karşıtı yapanlar, derhal serbest bırakılmalıdır. Savaşı, saldırıları, insanlık suçlarını büyüterek baskı rejimini sürdürmek mümkün değildir. “Her şeyi, herkesi teslim alıp başına buyruk bir yönetimi yürütürüm” diyenler başaramayacaktır!” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yavaş internet, uçurumun kenarındaymış hissi veriyor

SONRAKİ HABER

Ülkeye güvenlik zirvesi değil, barış ve çözüm zirvesi gerek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...