16 Mart 2016 05:28

Tutuklanan akademisyenlerin avukatı Eyüboğlu: Akademisyenler talimatla tutuklandı

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıktan sonra "örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla tutuklanan Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy'un avukatı Oya Meriç Eyüboğlu, karara tepki göstererek, "Talimatla tutuklandılar" dedi.

Paylaş

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıktan sonra AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef haline getirilen akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanmalarının ardından dün gece saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen akademisyenlerden Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy saat 00.00 sıralarında Metris Cezaevi'ne konuldu. Esra Mungan ise saat 23.30 sıralarında Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konuldu.

'MÜVEKKİLLERİMİZ TALİMATLA TUTUKLANDI'

Tutuklama kararının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan akademisyenlerin avukatları Oya Meriç Eyüboğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Unvanının milletvekili, akademisyen, yazar, gazeteci olması o kişinin aslında bir terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. O eylemin amacına ulaşmasını sağlayan bu destekçilerdir, bu yardakçılardır" sözlerini hatırlatarak, "Bu sözlerin ardından tutuklandılar. Biz hukuken her yolu denedik ancak kararın hukuki olmadığı açıktır. Müvekkillerimiz talimatla tutuklandı" dedi. 

Ayrıca dün çantasında Newroz bildirisi bulundurduğu için İstanbul Adliyesi'nde gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson'un bugün öğlen saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne getirilmesi bekleniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Manisa’da HDP binasına baskın: Çok sayıda gözaltı

SONRAKİ HABER

Maraş merkezli operasyonda 4 ilde ev baskınları: 22 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...