16 Mart 2016 00:55

Gıda İş'ten çağrı: Haydi ekmek kokusundaki emeği yazmaya...

Gıda İş Sendikası, Şair-Yazar Sennur Sezer’in anısına 'Emek-Direniş Öykü ve Şiirleri' yarışması düzenliyor. Genel Başkan Seyit Aslan, tüm işçileri, yazmaya, emeğin edebiyatına omuz vermeye çağırdı.

Paylaş

Sevda AYDIN
İstanbul

Şair-Yazar Sennur Sezer’in anısına emek şiirleri yarışması düzenleniyor. Gıda İş Sendikası, tüm işçilere yaratıcı güçlerini, yazın ürününe dönüştürecekleri bir etkinliği müjdeliyor.

İşçileri, kendi mücadele ve direniş öykülerini yazmak konusunda yüreklendirmek ve gelecekte emek tarihimize kaynaklık edecek işçi kaleminden çıkmış ürünleri bir araya getirmek amacıyla “Emek-Direniş Öykü ve Şiirleri” yarışması düzenleyen Gıda-İş Sendikası geçtiğimiz yıl, sonsuzluğa uğurladığımız,  Şair-Yazar Sennur Sezer’in anısını yaşatmayı da hedefleyerek, ödülün adını “Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” olarak belirledi.

Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, Sennur Sezer’in “Sabah sokakları saran ekmek kokusunun mayalanışındaki uykusuzluk payı yazılmalı...” dizelerini hatırlatarak, tüm işçileri,  yazmaya, emeğin edebiyatına omuz vermeye çağırdı.

KAZANAN ÜRÜNLER KİTAPLAŞTIRILACAK

Sendika üyesi olan ve olmayan tüm sektörlerden işçiler, geçici işçiler, taşerona bağlı olarak sendikasız, güvencesiz çalışan işçilerin katılabileceği  yarışmanın konusu; çalışma yaşamı, hayatları, tanıklıkları, iç isyanları, bireysel ve toplumsal direnişleri, hak mücadeleleri olacak. Yarışmaya gönderilecek dosyalardaki öykü ve şiirlerin daha önce yayımlanmamış olmasına ve en fazla üç öyküyle ya da en fazla üç şiirle aday olunabilecek.

Ödüller; öykü ve şiir dalında birincilere 1000 TL, ikincilere 750 TL, üçüncülere 500 TL olarak belirlenmiştir. Ödül almaya hak kazananlara ayrıca Evrensel Basım Yayın imzalı Emek Öyküleri Kitapları Serisi teşvik ödülü olarak verilecek.

Başvurular, öykü dalında Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Hülya Soyşekerci, Zafer Doruk ve Hasan Özkılıç tarafından oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Şiir dalında ise Tevfik Taş, Turgay Fişekçi, Gülsüm Cengiz, Arife Kalender ve Şükrü Erbaş tarafından oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Yarışma için son başvuru tarihi 15 Mayıs’a kadar eserlerini [email protected] son başvuru tarihine kadar göndermeliler.
Yarışmanın sonuçları 5 Haziran’da açıklanacak ve ödüller Sennur Sezer’in doğum yıl dönümü olan 12 Haziran’da Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

İŞÇİLER SEZER’İN ŞİİRLERİNİ DAHA İLERİYE GÖTÜRECEK

Yazar Adnan Özyalçıner, Sennur Sezer’in adını taşıyan öykü ve şiir yarışmasını gazetemize değerlendirdi: Sennur Sezer şiirini, ilk kitabı gecekondudan başlayarak ‘Yarına hep yarına sorular/ dipdiri/ fabrika düdüklerinde’ diye işçilerle emekçilere yöneltti. Şiirini alınteriyle yoğurdu. Ezgin Destan şiirinde: “Ve bölmekti ekekleri evlenmek adına/ sevinmekti ilk sıcak oda buldukmu/ ve doydukmu gülmekti mutluluk adına” diyordu.

Sennur Sezer’in şiiri emekle, emekçiyle onun hak ve özgürlükleri için verdiği mücadeleyle, direnişlerle yoğrulmuştur. O’nun şiiri savaşsız, sömürüsüz bir dünyada eşitliğin, kardeşliğin, barışın yaşanacağı, yaşatılacağının habercisidir.
O’nun emeğin gücüyle yoğurduğu şiirini bugünün genç işçileri ve emekçileri, Gıda İş Sendikası’nın “Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri” kapsamında yazacakları şiirleri, öyküleriyle daha ileriye götüreceklerine inanıyorum.

ÖNCEKİ HABER

'Kayserili pazarlığı yaptık' diyen Davutoğlu: Hiçbir zaman para pazarlığı yapmadık

SONRAKİ HABER

Kiev meydanını hatırlamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa