15 Mart 2016 18:13

Katliam, Kayseri'de lanetlendi: 'Barış zirvesine ihtiyacımız var'

Paylaş

Ankara’da yaşanan bombalı saldırıdan sonra ülkenin dört bir tarafında protesto gösterileri gerçekleşti. Kayseri’de de emek, demokrasi güçleri ortak bir eylem düzenleyerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Sivas Caddesi üzerinden Kayseri Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşle gelen emek, demokrasi güçleri adına açıklama yapan Eğitim Sen Kayseri Başkanı Ulaş Apaydın, “Uygulanan yanlış ve hesapsız politikaların faturasını hiçbir sorumluluğu olmayan insanlarımız canlarıyla ödemektedir. Ülkeyi yönetenler yanlış ve hesapsız politikalarının hesabını vermek yerine, katliamları kınamak yayın yasakları getirmek ve haberleşme kanallarını tıkamaktan başka hiçbir şey yapmamaktadır” dedi.

Diyarbakır, Suruç, Sultanahmet ve Ankara’da yaşanan katliamlara dikkat çeken Apaydın, “Başkanlık rejimi dışında herhangi bir derdi ve çalışması olmayan hükümet, derhal istifa etmeli toplumun tüm kesimlerine güven verecek toplumsal barışı sağlayacak ve ülkemizi uçurumun kenarından çekecek adımlar hızla atılmalıdır. İhtiyacımız olan öfke ve tepkileri dindirmek amaçlı güvenlik zirveleri değil, tüm kesimlerin dahil olduğu çözüm ve barış zirvesidir” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PAÜ’de provokasyon

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 3 akademisyenin tutuklanmasını protesto ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa