15 Mart 2016 14:45

Şair Amir Or ile İstanbul’un iki yakasında buluşma

Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı ve Gümüşlük Akademisi ortak davetiyle İsrailli şair Amir Or’la İstanbul’un iki yakasında şiir buluşmaları gerçekleştirilecek.

Paylaş

 Amir Or’la ilk etkinlik 17 Mart Perşembe akşamı 19.00’da Ali Suavi Sokak No: 10 Daire: 4-5 Kadıköy adresindeki Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı binasındaki salonda gerçekleşecek. Etkinlikte şair poetikasını anlatacak ve kurucusu olduğu, İsrailli ve Filistinli genç şairleri bir araya getiren, İbranice ve Arapça çalışmalar yapan Helicon şiir okulu hakkında bilgi verecek. Etkinlikte ayrıca Amir Or’un Şiirden Yayınları tarafından Nisan 2014’te yayımlanan “Mucize ve Yağma” isimli şiir kitabının yanı sıra yayıma hazırlanan “Kanatlar” adı şiir kitabından şiirler okunacak. İngilizce gerçekleşecek söyleşide eş zamanlı çeviri yapılacak.

Avrupa yakasındaki buluşma ise18 Mart Cuma akşamı 18.00’de Gümüşlük Akademisi’nin Arnavutköy şubesinde yer alacak. Gökçenur Ç.’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşinin ardından şairle samimi sohbet imkânı sağlayacak bir şiir sofrası kurulacak.

AMİR OR KİMDİR?

Amir Or 1956’da Tel Aviv’de doğdu. Bugüne kadar 12 şiir kitabı ve bir roman yayınladı. Şiirleri 40’dan fazla dile çevrilmiş antolojilerde yer almış kitap olarak pek çok Avrupa ülkesi ve Amerika ve Hindistan’ın yanı sıra Türkiye’de de yayımlanmıştır. Çeşitli uluslararası ödüllerin sahibidir ve Uluslararası Şiir Festivali Sha’ar ve İbranice-Arapça Helicon Şiir okulu projelerinin başlatılması ve geliştirilmesinde etkili olmuştur. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Brüksel'de operasyon: 3 polis yaralandı

SONRAKİ HABER

Katliam, Lüleburgaz'da lanetlendi: Sustukça sıranın kime geleceği belli değil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...