15 Mart 2016 14:47

Adana'daki katliam protestosuna polis biber gazıyla saldırdı

Paylaş

Ankara’da yaşanan katliamı ve hükümetin savaş politikalarını protesto etmek için yürüyüş yapmaya hazırlanan Adana halkı Emniyet tarafından engellendi. Adana emek ve demokrasi güçleri tarafından yapılan çağrı ile Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kitlenin etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından sarıldı. Aralarında Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in olduğu kurum temsilcileri emniyet yetkililerine yürüyüşün Anayasal hakları olduğunu belirterek polis barikatının kaldırılmasını istedi.

GAZDAN ETKİLENEN VATANDAŞLAR VE MİLLETVEKİLİ ÖZDİŞ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Emniyet yetkilileri yürüyüşün Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na aykırı olduğu iddiası ile müdahale edeceklerini söyledi. Yürüyüş yapmak isteyen kitleye polis biber gazı sıktı. Siyah katran renginde olan biber gazı nedeni ile aralarında CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in de olduğu çok sayıda kişi gözlerini açamamaları nedeni ile hastaneye kaldırıldı.

SAVAŞ POLİTİKALARINA SON VERİLMELİ

Saldırıda polisin bir kişiyi gözaltına almasını ve yürüyüşe izin verilmemesini protesto eden kitle gözaltına alınan vatandaşın serbest bırakılmasının ardından basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Gülşen Topal, “Polis bu barikatı hırsız ve katillere kursaydı bugün bir katliamın anmasını yapmıyor olacaktık” diyerek savaş politikalarına son verilmesini istedi.  Sivillere yönelik saldırıların insanlığa karşı suç olduğunu ifade eden Topal, son bir yılda yaşanan katliamlarda yüzlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine rağmen “Cumhurbaşkanı’nın ‘Endişe etmeyin’ demesinin kendisi en büyük endişe kaynağı” dedi. Savaş konseptinde ısrarın ölüm, etnik vedini çatışmaların ülkemize taşınması demek olduğunu dile getiren Topal, “Başkanlık dışından herhangi bir çalışması olmayan hükümet derhal istifa etmeli, toplumsal barışı sağlayacak, topluma güven verecek bir hükümet kurulmalıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de LÖB üyesine ajanlık teklifi

SONRAKİ HABER

Brüksel'de operasyon: 3 polis yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...