15 Mart 2016 14:42

Mersin’de LÖB üyesine ajanlık teklifi

Paylaş

Mersin’de Liseli Öğrenci Birliği (LÖB)üyesi Yekbun Kartal’a polis olduğu iddia edilen iki kişi tarafından ajanlık teklif edildiği gerekçesiyle İHD Mersin Şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu(SGDF) üyeleri ve ESP Mersin Şube yöneticileri de katıldı.  

Polis tarafından ajanlık teklif edilen LÖB üyesi Yekbun Kartal, İHD Mersin Şube’sinde basın toplantısı düzenleyerek, “Başıma gelebilecek her şeyden devlet sorumludur”  dedi. Toplantıda söz alan lise öğrencisi Kartal, kendisine bir hasta yakınının  “Sen benim annemle çok ilgilendin. Gel bir çay içelim” demesiyle yaklaşıldığını dile getirdi. Kartal bunun ardından kadının yanına Ahsen isimli bir kadını çağırdığını ve bu kadının da kendisine “ Sur, Cizre ve Silopi gibi savaş ortamlarından gelen ailelerle ilgili Valiliğin yardım projesi olduğunu ve kendisinin de onlara yardımcı olmasının talep edildiğini belirtti. Gelen ailelerle para karşılığında ilişki kurmasının teklif edildiğini söyleyen Kartal, “Sizi tanımıyorum ve bunu kabul etmiyorum “ dediğini ve ardından ise Şahin isimli bir erkeğin yanlarına geldiğini belirtti. Kartal, Şahin isimli erkeğin ise kendisine “Sen Suruç anmasına katılmışsın. Orada ölenler masum değil, terör örgütünün gençlik yapılanmasıdır. Senin bulunduğun LÖB de onların gençlik yapılanmasıdır. Sen arkadaşlarınla ilişkini kesme ama bize de bu konuda bilgi ver” dediğini aktardı. Ajanlık teklifinin ardından oradan ayrıldığını fakat hala Ahsen isimli kadının kendisini arayarak rahatsız ettiğini kaydeden Kartal, “Bizler liseliler olarak ajanlaştırma, sindirme politikalarına boyun eğmeyeceğiz” dedi. Suruç için adalet istemeye devam edeceklerini kaydeden Kartal, başına gelebilecek her türlü şeyden başta kendilerini Ahsen ve Şahin olarak tanıtanların ve devletin sorumlu olduğunu söyledi.

Ardından söz alan SGDF üyesi Esra Güzel Ersoy ise, Suruç katliamı sonrası özellikle gençlik yapılanmaları olan LÖB’e baskıların ve ajanlaştırma politikalarının her geçen gün arttığını belirterek, “Bu baskı ve ajanlaştırmaya karşı daha çok örgütlenerek, mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Yekbun Kartal, İHD’ye başvuruda bulundu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vedat Demirkol toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Adana'daki katliam protestosuna polis biber gazıyla saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...