15 Mart 2016 13:40

Ankara’da asılsız bomba ihbarları

Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Kızılay’da Ziya Gökalp Caddesi’nde bulunan Ankara Hukuk binası bomba ihbarı olduğu gerekçesiyle mesai saati tamamlanmadan boşaltıldı.

Ankara’da 5 ayda 3 bombalı saldırının yaşanması kentte yaşayanları endişelendiriyor. SMS ve mesajlaşma programları aracılığıyla yayılan hazır iletiler de bu endişeyi tetikliyor. Gelen mesajlarda Ankara’da çok sayıda bomba yüklü araç gezdiği, çeşitli AVM’lerin boşaltıldığı yönünde iddialar yer alıyor. Birçok mesaj o kadar detaylı ki, insanlar düşünmeden gerçek olduğunu düşünüp yakınlarıyla paylaşıyor.

Ankara’da 10 Ekim’de Gar önünde yaşanan katliamın ardından başlayan endişe, Merasim Sokak ve Kızılay’daki katliamların ardından daha da büyüdü.

Sosyal medya, kısa mesaj ve Whatsapp, Messenger gibi platformlar aracılığıyla yayılan mesajlar halkta panik yaratıyor. “Güvendiğim bir yakınımından aldığım bilgiye göre”, “Yakın bir arkadaşımdan gelen mesajı iletiyorum”, “Devlete güvenlik analiz danışmanlığı yapan asker emeklisi bir tanıdığa göre” şeklindeki ibarelerle başlayan bu mesajlar tek elden çıkmışa benziyor. Ama kişiden kişiye iletildikçe daha farklı haller de alabiliyor. Akıllı telefonlar aracılığıyla farklı platformlara aynı iletiler kısa sürede taşınıyor. Hem bu durum, hem de mesajlarda verilen detaylı bilgiler insanların bu mesajların gerçek olduğuna inanmasına yol açıyor.

Bugün de Ankara’nın iki büyük alışveriş merkezinin boşaltıldığı yönündeki kısa mesajlar servis edilmişcesine kısa sürede çok sayıda vatandaşın cep telefonuna geldi. İddiaya göre bir AVM önünde bomba yüklü araç ele geçirildi. Diğerinin içinde canlı bomba yakalandığı iddia edildi. Diğer bir iddia ise Ankara’nın kalabalık caddelerinden birindeki bir banka şubesinin içinde canlı bomba olduğu yönünde.

Emniyet kaynakları tarafından tamamı yalanlanan iddialar korku ve panik havasının daha da yayılmasına hizmet ediyor. Mesajların kısa sürede çok sayıda kişiye ulaşması, bu söylentilerin organize bir şekilde servis edildiği şüphesine neden oluyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenlere destek açıklamasına polis müdahalesi: 'Saray diyemezsin suç'

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı: Menfur saldırının faili Seher Çağla Demir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...