15 Mart 2016 12:34

HDP, katliamı ayrı bildiriyle kınadı, 3 partinin bildirisini eleştirdi

Paylaş

AKP, CHP ve MHP ortak bildiri ile Ankara'daki canlı bomba saldırısını kınarken, ortak bildiriye katılmayan HDP ayrı bir açıklama ile 13 Mart günü Ankara’da yaşanan saldırıyı lanetledi. HDP, üç partinin bildirisini eleştirdi.

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken imzasıyla yapılan açıklamada, üç partinin ortak bildirisi eleştirilerek, "Bildirinin görevini yerine getirmeyenlerin kendilerini aklama çabası olduğu” belirtildi. 

“Görevini ve sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin, halka hesap vermeyenlerin Meclis üzerinden kendini aklama çabalarını ibretle izlemekteyiz” denilen açıklama şöyle;

“13 Mart 2016 tarihinde Ankara’da Kızılay’da meydana gelen bombalı terör saldırısı hepimizi derinden sarsmıştır.
Meclis, sorunların çözüm yeridir. Yaşanan saldırılar sonrası açıklama yapmakla yetinmek, Meclisin halktan aldığı yetkiyle sorunlara çözüm bulmak değildir. Asıl sorumluluğu ve görevi böylesi saldırıların araştırılması ve çözüm yollarının bulunması olan Meclisi bir bildiriyle sorumsuz ve görevsiz kılmak, Hükümet ve Saray çevresinin bu kurumu kendi sorumluluklarını örtme aracı haline getirme çabasıdır. Halktan alınan yetkiyle ortak bir tutum sahibi olma aracı bildiri değil, bu ve benzeri saldırıların bir daha yaşanmasını engelleyecek Çözüm Komisyonunun kurulmasıdır. Mecliste grubu bulunan bütün partilere çağrımız, bir an önce bir Çözüm Komisyonu kurarak, halka karşı sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Bildiri, Meclis çalışması tarzı değil, Hükümetin sarıldığı kendini aklama çabasıdır.
Halka karşı sorumluluğu olan Hükümetin ve Saray’ın kendini aklama aracı olarak öne sürdüğü bildiri ısrarı, ‘Ya bizdensiniz, ya da teröristsiniz’’ sığ anlayışının, en faşizan göstergesidir. Görevini ve sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin, halka hesap vermeyenlerin Meclis üzerinden kendini aklama çabalarını ibretle izlemekteyiz.
Partimiz, şimdiye kadar yaşam hakkına yönelik tüm saldırılarda olduğu gibi en net tutum sahibi olan, sorumluluktan kaçmayan anlayışını sürdürmeye devam edecektir.
Bütün halklarımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Suriye’den çekilmeye başladı

SONRAKİ HABER

Mussorgski’nin Tablolar’ı seslendiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...