15 Mart 2016 12:35

Amedspor'u yenince bayrak açıp asker selamı verdiler

Paylaş

Spor Toto 2'inci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor’a,  Sivas Belediyespor ile yapacağı maç için geldiği Sivas’ta kalacak yer verilmedi. Şehrin 40 kilometre dışında konaklamak zorunda kalan Amedspor ekibi, maç sırasında Sivas Belediyespor futbolcuları ve taraftarlar tarafından ırkçı söylem ve uygulamalara maruz kaldı. Maç sonunda stada giren 100 kişilik ırkçı grup bayrağa çekili Amedspor bayrağını indirerek parçaladı.

KENT DIŞINDA KONAKLADILAR
Sivas Belediyespor ile oynayacağı erteleme maçı için kente gelen Amedspor Kulubü'ne kent merkezinde oteller yer vermedi. Kulübün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Sivas Belediyespor maçı için deplasmana giden takımımıza Sivas'ta hiçbir otel yer vermedi. Takımımız şehre 40 kilometre uzaklıkta bir otelde kalmak zorunda kaldı” denildi.

Amedspor kafilesi, Sivas'a 40 kilometre uzaklıktaki Sıcak Çermik Kaplıcası içinde bulunan Sivas Belediyesi'nin işlettiği Çamlıca Oteli'nde konakladı. Kent merkezindeki otellerin ise ya doluluk nedeniyle 'uygun' olmadıkları ya da tepkilerden çekindikleri için Amedspor kafilesini ağırlamadıkları açıklandı.
Deplasmana gelen Süper Lig takımlarının konakladığı Büyük Otel, aynı gün Süper Lig ekiplerinden maç için Kasımpaşa'nın kendi otellerinde olması nedeniyle, ikinci bir kulübün konaklamasına izin verilmediği için kafileyi kabul edemediklerini açıkladı.
Bazı oteller ise, dolu oldukları gerekçesiyle bu istemi kabul edemedi. Bir otel ise kentte kendilerine yönelik tepki olabileceği endişesiyle Amedspor'un konaklama isteğini kabul etmediklerini dile getirdi.
Sivas Belediyesi'nin devreye girmesiyle takımın konaklaması için kaplıca içindeki Çamlıca Oteli tahsis edildi.

Amedspor'a Sivas'ta otel verilmedi

AMEDSPOR BAYRAĞINI PARÇALADILAR
Maç sırasında ie Sivas Belediyespor oyuncuları attıkları 2 golün ardından asker selamı verdiler. Maçın ardından Türk Bayrağı arkasında bir araya gelen Sivas Belediyesporlu oyuncular akser selamı vererek fotoğraf çektirdiler. Maç boyu ırkçı sloganlarla Amedsporlu futbolcuları rahatsız eden taraftarlar ise maçın ardından Amedspor bayrağını parçaladı.
100 kişilik grup, maçtan sonra stat direğinde asılı kırmızı-yeşili takımın renklerini taşıyan bayrağı indirip yerine Türk bayrağı asmak istedi.
İstiklal Marşı'nı söyleyen taraftarlar, polislerin Amedsporlu oyuncuların çıkacağı kapıya gitmesinin ardından stat görevlilerinin de yardımıyla kırmızı-yeşil renklerdeki bayrağı indirip parçaladı. Taraftarları polisin müdahale edip bölgeden uzaklaştırmasından sonra stattan çıkan Amedspor kafilesi polis eşliğinden kentten ayrılmak zorunda kaldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Nedense her patlamanın ve katliamın mağduru AKP

SONRAKİ HABER

Rusya, Suriye’den çekilmeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...