15 Mart 2016 12:21

Kristal-İş mahkeme kararına rağmen delege seçimini yaptı

Paylaş

Kristal-İş Sendikası Lüleburgaz Şubesinde mahkeme kararlarına rağmen delege seçimi yapıldı. Şubeye bağlı fabrikalarda yapılan delege seçimlerine mahkeme kararlarına aykırı olduğu gerekçesi ile muhalefet grubu seçim sonuçlarını tanımayacağını ilan ederek aday göstermedi.

Muhalif delegelerin fabrikalarda sandık kurulumu ve bu sandıklarda belirlenen delege sayısının usulsüz olduğuna yönelik itirazlarına rağmen 6 Mart 2015 tarihinde yapılan seçimlerde belirlenen delegeler ile yapılan şube kongresinde, şube yönetim kurulu belirlenmişti. Kongre sonrası seçimlerin iptali için işçiler mahkemeye başvuru yaptı. Mahkeme itirazın haklılığına karar vererek seçimlerin 15 gün içinde yapılması gerektiğini Şişecam işvereni de dahil olmak üzere taraflara bildirmişti. Mahkeme kararının 29 Aralık’ta Kristal-İş Genel Merkezinin eline geçmesine rağmen, sendika delege seçimlerini mart ayında yapma kararı aldı. Buna da itiraz eden işçilerin başvurusunu görüşen mahkeme Kristal-İş Sendikasının aldığı seçim kararının yürütmesinin durdurulmasına ve şubeye kayyum atanmasına karar verdi. 

Bu karara rağmen kendi takvimini işleten genel merkez yetkisi düşen şube yönetim kurulunun yerine bir komisyon atayarak delege seçimlerini gerçekleştirdi. Kristal-İş Genel Merkezi itiraz edilip mahkeme tarafından iptal edilen seçim yönteminde de ısrar etti. Uzun süredir delege seçimine hazırlık yapan muhalif grup bu nedenden dolayı yapılan delege seçimlerine aday göstermedi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çekmeköy Eğitim Vadisi midir?’

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Nedense her patlamanın ve katliamın mağduru AKP

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...