21 Nisan 2012 14:58

BÇG’deki gazeteciler kimler?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubunda (BÇG) bulunan gazetecileri sordu.Tanrıkulu, Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde 28 Şubatta gerçekleştirilen ve postmodern olarak tanımlanan darbeye yönelik gözaltı ve tutukla

BÇG’deki gazeteciler kimler?
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubunda (BÇG) bulunan gazetecileri sordu.

Tanrıkulu, Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde 28 Şubatta gerçekleştirilen ve postmodern olarak tanımlanan darbeye yönelik gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekti. 28 Şubatta olup bitenlerin gerçek anlamda aydınlanması için bazı gerçeklerin de ortaya konması gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Darbelerle sadece soruşturma veya kovuşturmalarla hesaplaşılamaz. Eğer darbelerin bir daha gerçekleşmemesini istiyorsak, devletin şeffaflaşmasını ve hakikatlerin ortaya çıkmasını sağlamak durumundayız. 28 Şubat sürecindeki temel aktör olan BÇG’yle ilgili çeşitli tartışmalar medyaya da yansıyor. Ancak bu yapıya ve içinde yer allan aktörlere dair kuşkular henüz giderilmiş değil” dedi. Tanrıkulu, Bakan Yılmaz’a 28 Şubat sürecinde BÇG’de gazetecilerin olup olmadığını, kimler olduğunu ve hangi maksatla BÇG’de yer aldıklarını sordu.  Tanrıkulu 28 Şubata ilişkin şu sorulara Bakan Yılmaz’dan yanıt istedi:

- Milli Güvenlik Akademisinde ders veren veya ders alan gazetecilerin olduğu iddiası doğru mu? Doğruysa, bu gazeteciler kimlerdir?
- Milli Güvenlik Kurulunun Toplumla İlişkiler Dairesinde gazeteciler çalışmış mıdır? Bu gazeteciler kimlerdir ve ne tür çalışmalar yürütmüşlerdir?
- MGK’daki Toplumla İlişkiler Dairesi ne tür çalışmalar yürüttü? Kimleri istihdam etti?

Psikolojik harp faaliyetlerinde bulundu mu? Bu dairede akademisyenlerin, üniversite mensuplarının çalıştığı doğru mu? Doğruysa, isimleri nelerdir ve ne tür faaliyetler yürütmüşlerdir?​” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özkasnak da Sincan cezaevinde

SONRAKİ HABER

Selma Gürkan: Demokratik ortam sağlanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...