15 Mart 2016 12:18

Fiili grev hakkına Yargıtay onayı

Paylaş

DİSK’e bağlı Cam Keramik İş sendikasına üye olan ve işten atmalara karşı fiili olarak greve çıkarak aylarca fabrika önünde direnen SeraPool işçileri, patronun açtığı “Yasa dışı grev” davasını kazandı. Kararın Yargıtay tarafından onaylanarak kesinleşmesi üzerine açıklama yapan Cam Keramik-İş Sendikası, kararın emsal niteliği taşıdığını vurguladı. 

‘İŞÇİLERİMİZ DAHA BİR CESARETLE DAVRANACAKLARDIR’

123 SeraPool işçisinin verdiği mücadelenin örnek olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “11 Haziran 2015 tarihinde bir arkadaşlarının işten atılması ve tehdit edilmesi üzerine iş bırakan üyelerimizin haklı tutumu yüksek mahkeme tarafından da tescillenmiş oldu. SeraPool direnişi, elbette yasalarla sınırlı olmayan, fiili ve meşru mücadelenin ilk örneği değildir ancak bu şekilde açılmış ve kazanılmış bir dava olarak tektir ve bu açıdan çok önemlidir. Bu karar üyelerimizin açtığı işe iade davalarını da direkt olarak etkileyecektir. Artık ‘Kıdem tazminatımız yanar’, ‘Yetki olmadan eylem yapamayız’ diyerek mücadeleden geri duran işçilerimiz daha bir cesaretle davranacaklardır.” 

‘İŞÇİLER GERİ ALINSIN’

Cam Keramik-İş, SeraPool patronuna ise bir kez daha “Atılan işçiler geri alınsın” çağrısı yaptı: “İşçilerimizle birlikte mücadelemizi farklı şekillerde ama aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi ilan ediyor ve SeraPool patronunu sendikal haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halk ve esnaf dert küpü

SONRAKİ HABER

‘Çekmeköy Eğitim Vadisi midir?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...