21 Nisan 2012 14:57

Özkasnak da Sincan cezaevinde

28 Şubat soruşturması kapsamında düzenlenen ikinci operasyonda, aralarında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 26 oldu.28 Şubat operasyonun da gözaltına alınan 4’ü muvazzaf 11 asker önceki gün Ankara Adliyesine

Paylaş

28 Şubat operasyonun da gözaltına alınan 4’ü muvazzaf 11 asker önceki gün Ankara Adliyesine getirilmişti. 11 asker savcılık sorgularının ardından “Hükümetin görev yapmasını tamamen ya da kısmen engellemek” suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Önceki gün gecenin geç saatlerine kadar süren mahkemede, Erol Özkasnak, Muvazzaf Albaylar Mustafa Hakan Bural, Ahmet Dağcı, Bahaddin Çelik, Mustafa İhsan Tavazar; Emekli Albaylar, Osman Bülbül, Seyfullah Sönmez ve Veli Seyit’in tutuklanmasına karar verdi. Emekli Askerler, Güneş Kral, İbrahim Raşit Çağan ile  Yaşar Bülent Aksaray da mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erol Özkasnak’la birlikte tutuklanan emekli askerler Sincan, muvazzaf askerler de Mamak Askeri Cezaevine gönderildi. 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan ilk operasyonda aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir’in de olduğu 18 kişi tutuklanmıştı. Yaşanan son tutuklamayla birlikte soruşturma kapsamında tutuklananların sayılı 26 oldu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Talepleri saygıyla karşılamalıyız

SONRAKİ HABER

BÇG’deki gazeteciler kimler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa