17 Şubat 2011 19:04

Köylüler ‘elektrik hırsızlığı’ suçundan mahkemelik

SİVAS’ta köyleri baraj suları altında kaldığı için başka bir alana taşınan ve burada da tapu sorunu yaşayan Maden köyü sakinleri, ‘elektrik hırsızlığı’ suçundan mahkemelik oldu. Tapu mahkemesi devam ettiği için 2 yıldır elektrik aboneliği verilmeyen köylüler, fotoselli sokak lambalarından evlerine çektikl

Köylüler ‘elektrik hırsızlığı’ suçundan mahkemelik
Paylaş

Köyleri Pusat Barajı altında kalan köylüler devlet tarafından parseli yapılan Çadıryeri mevkiine göç etmişti. Yeni yerleşim yerinin orman vasfını yitirmiş arsa olması sebebiyle köylülerin kendi imkânlarıyla yaptırdıkları evlere tapu verilmedi.
Alt ve üst yapı eksiklikleri de bulunan köyün en büyük sıkıntısı elektrikten mahrum kalmak. Köylülerin elektrik aboneliği talebi evlerin tapusu olmadığı gerekçesiyle geri çevriliyor. Köy sakinleri, sokak lambalarından çektikleri kaçak hatlarla evlerini aydınlatıyor.
Elektrik dağıtımının özelleşmesinin ardından köylüler ile elektrik şirketi mahkemelik oldu. Elektrik dağıtım ihalesini alan firma, jandarma marifetiyle evlerde ‘kaçak elektrik kullanım tespiti’ yaptırdı. Yaklaşık 20 evde kaçak elektrik kullanıldığı tespit edildi. Haklarında ‘elektrik enerjisi hırsızlığı’ suçundan suç duyurusunda bulunulan köylüler mahkemeye çıkacakları günü bekliyor.
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş (ÇEDAŞ) yönetimi, köylüler için bir kolaylık sağladı. ÇEDAŞ, evlerin tapusuyla ilgili mahkeme sonuçlanıncaya kadar noter onaylı taahhüt veren haneye geçici elektrik aboneliği verme kararı aldı. Bu uygulamadan köyde 3 -4 vatandaşın faydalandığı belirtildi.
Köyde trajik komik olaylar yaşandığını belirten Sivas Hafik Maden Köyü Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mehmet Ali Kocacık, bütün köylünün ‘elektrik hırsızı’ damgası yediğini söyledi. Abonelik olmamasına rağmen elektriği kaçak kullanmadıklarını savunan Kocacık, evlerine taktırdıkları elektrik sayaçları sayesinde tüketim miktarlarının belli olduğunu ve bunun da ödemesinin yapıldığını ifade etti.
Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) yetkilileri, köylülerin tapu sorunu çözülünceye kadar, köyden noter onaylı taahhütname verenlere geçici abonelik verdiklerini söyledi. (SİVAS)

ÖNCEKİ HABER

Gül de almayın can da

SONRAKİ HABER

Sincan’da işçiler işçi sağlığı ve iş güvenliğini tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...