15 Mart 2016 11:23

Mersin SES’ten Dünya Sosyal Hizmetler Sağlık Günü Açıklaması

Paylaş

Mersin’de SES Dünya Sosyal Hizmetler Sağlık Günü kapsamında,  “Herkes için nitelikli, ulaşılabilir, eşit, anadilde ve kamusal sosyal hizmet istiyoruz” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)Mersin Şubesi Dünya Sosyal Hizmetler Günü kapsamında şube binalarında basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamaya SES Mersin Şube yöneticileri ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şube Başkanı Bayram Dölen katıldı. 

Burada açıklama yapan Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şube Başkanı Bayram Dölen, Neoliberal politikalarla zengin ve yoksul arasındaki uçurumun artarak devam ettiğini kaydetti. Bakanlığın sosyal yardıma muhtaç insan sayısının artışı ile utanması gerekirken, gurur duyduğunu söyleyen Dölen sözlerine şöye devam etti. “Diğer yandan da sokağa çıkma yasaklarıyla binlerce insan yaşadığı evi, sokağı, şehri terk etmek zorunda kalıyor” dedi.

Sosyal Hizmetler alanının kadınlar, çocuklar, mülteciler, engelliler, yaşlılar ve sosyal yardıma muhtaç olanlar başta olmak üzere oldukça geniş ve önemli bir kesime hitap ettiğini aktaran Dölen, “Bu hizmetlerin nasıl ve hangi değerlerle planladığı ise bir ülkede insana biçilen değer ile orantılıdır” dedi. 

“Mesleğimizi yapmaya çalışırken, engellemelerle, baskılarla karşı karşıya kalıyoruz” diyen Dölen sözlerini şöyle sürdürdü: “Kıdem tazminatlarının kaldırılması, kiralık işçi büroları, kamu emekçilerinin iş güvencesinin tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemeler gerçekleştirilirken yasal mevcut haklarımızı da kaybetmek üzereyiz” dedi.

Dölen, Kadrolu ve güvenceli çalışma ortamı, fiili hizmet süresi zammı, ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi talebinde bulundu. Dölen sözlerini “Herkes için nitelikli, ulaşılabilir, eşit, anadilde ve kamusal sosyal hizmet istiyoruz” diyerek basın toplantısı son buldu. (Mersin/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

ÖiB’de yayın yasakları öne çıktı

SONRAKİ HABER

Antep’teki cenaze töreninde AKP’li belediye başkanına tepki: Koruyamadınız çocuklarımızı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...