15 Mart 2016 11:05

Genel İş İzmir'de yarım gün iş bırakacak

Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası yarın yarım gün iş bırakma eylemi yapacak. 

Genel-İş üyesi işçiler geçtiğimiz hafta boyunca kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine ve kiralık işçilik yasa tasarısına karşı, iki saatlik iş bırakma, yürüyüş, basın açıklaması, bildiri dağıtma ve yol kapatma gibi eylemlerle seslerini duyurmuştu.  

Yarın da emeğin sınırsız sömürüsünün yolunu açacak yasalara karşı yarım gün iş bırakarak alanlara çıkacaklar. 

Saat 13.00’te Konak Pier önünde toplanacak olan DİSK’e bağlı şubeler buradan Eski Sümerbank önüne yürüyecek ve burada basın açıklaması yapılacak.  

Genel-İş 2 No’lu Şube ise saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Konak Pier’e yürüyecek.     

‘BARIŞ TALEBİMİZİ DE DİLE GETİRECEĞİZ’

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Hükümet’in emeğe saldırılarını protesto etmek, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları, uzaktan çalıştırma, kısmi süreli çalıştırma gibi yasalara yani Ulusal İstihdam Stratejisinin emekçilere getireceği baskıyı ve yoksulluğu protesto etmek için yaklaşık 15 gün önce şubelerle birlikte karar aldıklarını belirtti. Ön hazırlık olarak da çeşitli eylemler, bildiri, broşür dağıtma afiş asma gibi çalışmalar yaptıklarını belirten Sarı, “Ama ne yazık ki Pazar günü Ankara’nın göbeğinde üçüncü bir bomba patladı ve planlarımızı etkiledi. Ancak biz verdiğimiz kararı uygulamak için yarın saat 12.00’den sonra iş bırakarak taleplerimizi haykırmak için alanlarda olacağız” dedi. 

İnsanların acısı hâlâ taze iken, katliamı kim, nasıl, neden yaptı diye sormadan tüm katliamları kınamak için alanda olacaklarını ifade eden Sarı, “Yarınki eylemimizi, ‘Katliamlara karşı sessiz kalma’, ‘Barış hemen şimdi’, ‘Kıdem tazminatıma dokunma’, ‘Özel istihdam bürolarına hayır’, başlıkları altında gerçekleştireceğiz. DİSK’in her zaman işçilerin her türlü hakkı için alanlarda olduğunu her zaman söylemiştik. Bundan sonra da alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.  

‘HEPİMİZİN GELECEĞİ SÖZKONUSU’

Genel-İş 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Suat Kandemirci de, işçi ve emekçilerin büyük bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Hepimizin ve bizden sonraki neslin geleceği söz konusu. Bu yasaların hayata geçmesi emeğin ve emekçinin bitmesi, sömürünün zirve noktaya çıkması demek. Emeklilik, örgütlülük, TİS’ler hepsi hayal olacak. Ankara’daki patlamalar en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza yönelik bir saldırılardır. Bunun için herkesi iş bırakmaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.(İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Rusya’nın Suriye hamlesi ne anlama geliyor?

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet: Gazetemize el koyma planları var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...