21 Nisan 2012 14:53

Kılıçdaroğlu: Talepleri saygıyla karşılamalıyız

BİR televizyon programında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetlerin, güneydoğuyla sağlıklı bir politika güttüğü kanısında olmadığını dile getirdi. 1976 yılında, Maliye Bakanlığında hesap uzmanı olarak görev yaparken Diyarbakır’da yaşadığı bir olayı anlatan Kılıçdaroğlu, gittiği köyde muhtarı

Kılıçdaroğlu: Talepleri saygıyla karşılamalıyız
Paylaş

BİR televizyon programında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetlerin, güneydoğuyla sağlıklı bir politika güttüğü kanısında olmadığını dile getirdi. 1976 yılında, Maliye Bakanlığında hesap uzmanı olarak görev yaparken Diyarbakır’da yaşadığı bir olayı anlatan Kılıçdaroğlu, gittiği köyde muhtarı beklerken askerlerin köye geldiğini ve eve girdiğini, bu sırada bir kadının evin yan penceresinden uzun namlulu bir silahı eteğinin altına saklayarak kaçtığını dile getirdi. Askerlerin evden çıkardıkları bir adama dipçikle vurduklarını ve askeri kamyona koyduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, askerlerin başındaki genç birinin bir sopayla köyün erkeklerine vurduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ‘’O çocuklar, babalarını seyrediyordu. Bir erkek çocuk için babanın ne olduğunu hepimizin bilmesi lazım. O çocuğun, babasını döven birisine dostluk beslemesi mümkün değil’’ diye konuştu.

Bölge halkının ayrılmak istemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ‘’Onların taleplerine gözlerimizi kapadık, ön yargıyla yaklaştık, silahla, sopayla... Bunlar, sonuçta bizi bu noktaya getirdi. Samimi inancım şu, eğer biz, olaylara devletin despot gözüyle bakmazsak, insani gözle yaklaşırsak, onların talepleri var, taleplerini saygıyla karşılamamız gerekir’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta 1 uzman çavuş yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Özkasnak da Sincan cezaevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...