15 Mart 2016 10:24

Sağlık emekçileri barış istedi

Paylaş

Tıp Haftası nedeniyle basın açıklamaları yapan SES üyeleri görevi başında yaşamını yitiren sağlık emekçlerini anarak barış talebinde bulundular, hükümeti istifaya çağırdılar. 

SES İzmir Şubesi 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen  SES üyeleri ve görevi sırasında katledilen ve kaybettikleri sağlık emekçilerinin fotoğraflarını taşıdı. 

Basın metnini okuyan Şube Başkanı Rukiye Çakır, faili meçhullerin, şiddetin ve katliamların son bulmasını istediklerini ifade ederek " İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı olamayacağını hatırlatmak istiyoruz. Çünkü toplumun vicdanında açılan yaralar zamanaşımı ile kapanamayacak, üzerinden asırlar da  geçse  unutulamayacak kadar derindir" dedi.

Sağlıktaki dönüşümün hem halkın sağlığını tehdit ettiğini hem de diğer taraftan sağlık emekçilerini de şiddete ve ölümlere terk ettiğini hatırlatan Çakır şunları söyledi "Kadın cinayetleri, işçi katliamları, demokratik hak alma mücadelemizde de sıkça karşılaştığımız bu şiddet, Suruç’ta, İstanbul’da ve Ankara’nın göbeğinde onlarca insanın hayatını kaybettiği katliamlarla karşımıza çıkıyor. Nerede ve ne zaman bir bombanın patlayacağına dair tedirginlikle yaşam sürdürülemez. Onlarca insanın ölümü, yüzlerce yaralı ve sakat bırakır geride". 

Yaşamdan ve yaşatmaktan yana olan biz sağlık emekçileri olarak daha fazla ölüm, daha fazla yaralanma, kan ve gözyaşı istemediklerini de vurgulayan Çakır "Bir kez daha bu sorunun önlenebilir bir sorun olduğunun altını çizerek bu soruna sessiz kalmadığımızı ve kalmayacağımızı ilan ediyor ve şiddetin son bulmasını istiyoruz" dedi.  Açıklama sonrası yaşamını yitiren sağlık emekçileri için denize karanfiller atıldı. 

HÜKÜMETİ ISTIFAYA ÇAĞIRDILAR

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan SES üyesi sağlık emekçileri 13 Mart günü Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyı kınamak için yemekhane önünde basın açıklaması yaptı. Sık sık "Hükümet istifa" sloganının atıldığı açıklamayı SES İşyeri Temsilcisi Fahri Demirci oku. 

Sivil halka yönelik saldırıların insanlığa karşı suç olduğunu belirten Demirci, "Ankara 5 ay içinde 3. kez sarsıldı. Ankara'da evine giden, parkta dolaşan insanlarımızı paramparça eden insanlık dışı saldırı hepimizi derinden üzdü. Ne bugünümüzün ne de yarınımızın en ufak bir güvencesi kalmadı" dedi. 
Son bir içinde yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği saldırı ve katliamlarda hükümetin hep aynı açıklamayı yaptığını hatırlatan Demirci, İçte ve dışta savaş konseptinde ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP hükümeti bu şekilde yeni katliamlara davetiye çıkartmaktadır. Başkanlık rejimi dışında herhangi bir derdi ve çalışması olmayan hükümet derhal istifa etmelidir" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’de binlerce kişi ‘Ölüm değil, yaşam’ dedi

SONRAKİ HABER

Bağlar’da yurttaşlar vurulma kaygısı ile evlerinden çıkamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...