15 Mart 2016 13:55

Newroz bildirileri sebebiyle gözaltına alınan İngiliz akademisyen: Bu gece Vatan'daymışım

Paylaş

Akademisyenlere destek için İstanbul Adliyesi'ne giden Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson, çantasındaki HDP İstanbul İl Örgütü'ne ait Newroz bildirileri gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. 

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıktan sonra hedef haline getirilmesinin ardından dün gözaltına alınan akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ile Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, savcılık sorgulaması için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilmesiyle birlikte, akademisyenlere destek için gelen Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson da gözaltına alındı. 

Adliye binasına girdiği sırada çanta aramasından geçen Stephenson'un çantasında HDP İstanbul İl Örgütü'ne ait Newroz bildirilerinin gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Chris Stephenson, sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi'ne götürüldü. İngiliz akademisyen, hastanedeki işlemlerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Stephenson, Twitter hesabından, bu geceyi gözaltında geçireceğini duyurdu.

Stephenson, "Birazdan offline olacağım. İnatla barış diyorum. Savaşa hayır. Aslolan ölüm değil, hayattır." tweet'lerini attı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bağlar'da sokağa çıkma yasağı genişletildi: 1 çocuk yaralandı

SONRAKİ HABER

YGS sonuçları 25 Mart'ta açıklanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...