15 Mart 2016 07:03

10 kentte ev baskınları: 77 gözaltı, 16 tutuklama

Sabah saatlerinde Konya, Eskişehir, Elazığ, Urfa, Antalya, Adana Bursa ve Denizli'de yapılan ev baskınlarında 77 kişi gözaltına alındı. Ayrıca daha önce yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişi de tutuklandı

Paylaş

Sabah saatlerinde Konya, Eskişehir, Elazığ, Urfa, Antalya, Adana ve Denizli'de yapılan ev baskınlarında aralarında HDP Konya İl Eşbaşkanı Nurhan Erkal'ın da bulunduğu 70 kişi gözaltına alında. Muş ve Giresun'da ise gözaltına alınan 31 kişiden 16'sı tutuklandı. 

KONYA

Konya'da dün akşam saatlerinde birçok eve eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda 7 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda HDP İl Eşbaşkanı Nurhan Erkal ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Evlerin didik didik arandığı baskınlarda Erkal ile birlikte gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Gözaltı gerekçelerinin sosyal medya hesapları üzerinden yap paylaşımlar olduğu ileri sürüldü. 

ELAZIĞ

Elazığ'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında DBP il yöneticisi 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Mehmet Kılıçtepe, Abbas Yıldız ve Şaban Dağın, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

URFA

Urfa merkez Haliliye ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde sabah saatlerinde bir ekmek fırınına baskın yapan polis Mehmet Başkale isimli işçiyi gözaltına aldı. Başkale'nin evine de baskın yapan polis, evde arama yaptı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Başkale, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de dün polislerce birçok eve eş zamanlı olarak yapılan baskınlarında 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 8 kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, muhabirimiz Nametullah Başar, Osman Altun, Vedat Yalçın, Fevzi Ünal, Ersin Kaya ve ismi öğrenilemeyen 2 kişinin gözaltı gerekçeleri öğrenilemezken, dosyaya kısıtlama kararı getirildiği bildirildi. 

ANTALYA

Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Habibler Mahallesi'nde bulunan birçok eve sabah saatlerinde polisler tarafından yapılan baskında gözaltına alınanların sayısı 24'e çıktı. Baskınlarda evlerin didik didik aranıp, eşyaların dağıtıldığı belirtilirken, gözaltına alınanların 13'ünün çocuk olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanların ifade işlemleri için Antalya Emniyeti'nde tutulduğu öğrenildi.

ADANA

Adana merkezli Mersin, Hatay ve Urfa illerinde sabah daha birçok eve baskın düzenlendi. Baskın sonucunda, "Örgüte silah temin etmek" iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Adana Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi.

MUŞ

Muş'un Varto ilçesine bağlı köylere 11 Mart günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 5 kişi, Muş İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Varto Adliyesi'ne getirildi. Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Faysal Özgül, Sinan Boylu, Fevzi Sever, Cemil Öztok, Mücahit Bingöl, "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak, Muş E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

GİRESUN

Giresun'da 11 Mart günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 26 Kürt öğrenciden 5'i İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 21 kişi Giresun Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ve mahkemedeki ifadelerinin ardından 10 öğrenci daha adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 11 öğrenci, "Örgüt üyeliği" ve "Örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklanarak, Giresu E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

DENİZLİ 

Denizli'nin Gümüşler, Esentepe ve Yeşilyurt mahallerinde sabah erken saatlerde çok sayıda adrese TEM Şube polisleri tarafından eşzamanlı olarak baskın düzenlendi. Baskınlarda polis evlerin altını üstüne getirirken, 17 kişi "örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltına alınan 11 kişinin isimleri ise şöyle: Sait Öner, Hasan Öner, Ahmet Kaya, Halil Kaya, Vedat Basut, Hasan Engin, Ferhat Orak, Dilan Demir, Mahsun Yıldız, Özgür Aksu, Rahmi Orak.

BURSA

Bursa merkezde sabah saatlerinde yapılan siyasi soykırım operasyonu sonucunda Uludağ Üniversitesi öğrencisi 7 genç ile Yıldırım ilçesinde HDP'li bir yönetici gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ifadeleri alınmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik oranı 10 ayın en yükseğinde

SONRAKİ HABER

Basın Konseyi, yayın yasağına itiraz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...