21 Nisan 2012 14:48

Bakana sert cevap

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in bir hekime karşı şiddet uygulaması üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın SES’i hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Açıklamada  “Vekillerin de, asillerin de sağlık emekçilerine yönelik s

Paylaş

SES’ten dün yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in hekime uyguladığı şiddete karşı yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Açıklamada, “TTB’nin, hekimlerimiz için söylemiyorum, eylemlerini özellikle birlikte geliştirdiği bir sağlık sendikası var. Bu sağlık sendikası ile TTB ile bu eylemleri gerçekleştirme sırasında en fazla kol kola girenler de bu sayın milletvekilinin de içinde olduğu gruplar olmuştur” diyen Recep Akdağ’ın yıllardır sağlıkçıları hedefe koyan politikalarını devam ettirdiği belirtildi.

‘KİM ŞİDDET UYGULARSA TEPKİ GÖSTERİRİZ’

Açıklamada sağlık emekçilerine yapılan saldırıların sorumlusunun başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olduğu hatırlatılarak şunlar vurgulandı: “Sağlık emekçilerine yönelik hürmetsiz tutum içine giren kim olursa olsun gerekli tepkiyi de göstermekten çekinmiyor ve anında refleks gösteriyoruz. Tüm baskı-sindirme, soruşturma, işten atma, sürgün uygulamalarınıza, yandaş idareciler ve sendikalar eliyle sendikamızı küçültme, marjinal kılma çalışmalarınıza rağmen 45 bin üyesi olan ve sağlık emekçileri adına muhatabınız olan SES’e yönelik yaklaşımınızdan dolayı şiddet uygulayan vekilleri ve asilleri kınadığımız gibi sizi de kınıyoruz.”

TEPKİLER SÜRÜYOR!

Edremit’te, Antep’te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr.Ersin Arslan için düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda doktor, hastane çalışanı ve vatandaşlar katılarak olayı lanetledi.

Dr.Ersin Arslan ve bu güne kadar öldürülen doktorların anısına saygı duruşu ile başlayan ve
Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında TTB ve SES temsilcileri birer konuşma yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçi beton karma makinesinde can verdi

SONRAKİ HABER

BDP: Sağlık çalışanlarına şiddet onaylanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...