15 Mart 2016 00:04

Alexis’in kardeşleri Berkin’in kardeşleriyle buluştu

Paylaş

Derya DURSUN
Nejla KAHRAMANOĞLU
İstanbul

Yunanistan’dan Asteras Exarchia, İstanbul’dan Spartakistanbul, Karadolap Spor ve İstanbul United (Gazoz Ligi ve Efendi Lig karması) takımlarının katıldığı “Kardeşlik ve Dayanışma için İki Yakaya Futbol Köprüsü” kuruldu. Direniş kupası karşılaşması pazar günü Alibeyköy Karadolap Spor Kulübü tesislerinde gerçekleşti. Direniş kupası için Yunanistan’dan gelen Asteras Excharia takımı ve taraftarı tezahüratlarla karşılandı.
Direniş kupasını organize eden takımlar, futbolun faşizme değil barışa ve dostluğa hizmet etmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, “Hakları için mücadele eden, egemenlerin saldırılarına maruz kalanlar, bizler futbolun içinde tam da ortasındayız. Paranın hakimiyetindeki endüstriyel futbolun değil amatör ruhla yapılan ve kitlelerin birliğine, paylaşımına olanak tanıyan aşağıdan, organizasyonlara el veren, omuz veren; Futbolun ‘Borsada değil arsada’ güzel olduğunu, bilen ve yaşayan, futbolun halklar arasında kardeşlik, dayanışma ve barış köprüsü olması gerektiğine inananlar, hayatın içinde, ne varsa tüm parçalarında biz de varız diyenler, direniş kupasında buluşuyoruz!” diyerek etkinliklerini duyurdular.
Yunanistan’da 2008 yılında polis, 15 yaşındaki Alexis Grigoropoulos’u öldürmüş ve Yunanistan’da büyük toplumsal olaylar yaşanmıştı. Alexis Grigoropoulos, Gezi Parkı protestoları sırasında polis gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu aylarca komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan gibi 15 yaşındaydı. Kardeşlik ve Dayanışma için İki Yakaya Futbol Köprüsü’nün çağrısı, “Yunanistan’dan Alexis’in kardeşleriyle Berkin’in kardeşleri, Alexis’in ablaları ve abileriyle, Berkin’in ablaları ve abileri buluşuyor” oldu.
Direniş Kupası ilk turu Excharia Asteras – Spartakistanbul maçıyla başladı. Asteras Excharia, Spartakistanbul’u 3-1 yenerek ikinci tura çıktı. İkinci karşılaşma, İstanbul United ile Karadolap Spor arasında gerçekleşti. Karadolap Spor, İstanbul United’ı 3-1 yenerek üst tura çıktı. Son tur ise Asteras Exarchia ile Karadolap Spor arasında gerçekleşti. Asteras Exarchia, Karadolap Spor’u 4-2  yenerek birincilik kupasının sahibi oldu. Halil İbrahim Dinçdağ’ın hakemliğini yaptığı karşılaşmalar 45’er dakika sürdü.

ÖNCEKİ HABER

ABD'ye göre Şişani öldü!

SONRAKİ HABER

İhvan içindeki büyük bölünme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...