21 Nisan 2012 14:43

İşçi beton karma makinesinde can verdi

HASAN Poyraz adlı 47 yaşında 2 çocuk babası işçi, temizlemek için girdiği beton karma makinesinde feci şekilde can verdi.Olay önceki gün akşam saatlerinde Ankara Kayaş’ta Şerbetçi Hazır Beton Tesislerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının anlatımına göre, önceki gün akşam saatlerinde Hasan Poyraz temizlem

İşçi beton karma makinesinde can verdi
Paylaş

HASAN Poyraz adlı 47 yaşında 2 çocuk babası işçi, temizlemek için girdiği beton karma makinesinde feci şekilde can verdi.

Olay önceki gün akşam saatlerinde Ankara Kayaş’ta Şerbetçi Hazır Beton Tesislerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının anlatımına göre, önceki gün akşam saatlerinde Hasan Poyraz temizlemek için beton karma makinesine girdi. Siviç elektronik kilitlerinin bozuk olması nedeniyle de makinenin kapağı Poyraz’ın üzerine kapandı. Poyraz içeride beton karma makinesinin içinde kalan beton artıklarını temizlerken, operatör de makinenin içine bakmaksızın makineyi çalıştırdı. Poyraz makinenin içinde çığlıklar içinde, feci şekilde can verdi. 6-7 aydır bu firmada çalışan, iki çocuk babası Poyraz dün Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

Tanıklar normalde makinenin bakım yapılırken çalışmaması, kapağının da kapanmaması gerektiğini söylediler. Makinenin siviç adı verilen kapak mekanizmasının bozuk olduğunu belirten işçiler, eğer sağlam olsa arkadaşlarının ölmeyeceğini söylediler. İşçiler, üç-dört yıl önce de böyle bir iş cinayetinin yaşandığını vurguladılar.

Günde yaklaşık 16-17 saat çalıştıklarını, bunun sonucunda ellerine yaklaşık bin lira geçtiğini belirten işçiler, “Hükümet tarafı ekonominin büyüdüğünü söylüyor ama ekonominin büyümesinde asıl emeği olan bizlerin iş güvenliği önlemleri alınmıyor ve bizler maalesef büyüyen bu ekonominin kurbanları oluyoruz” dediler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özel hastanede de katliam lanetlendi

SONRAKİ HABER

Bakana sert cevap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...