14 Mart 2016 15:52

Özgür Gündem hakkında toplatma kararı

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sabah gazetesinin hedef göstermesiyle başlatılan soruşturma kapsamında Özgür Gündem gazetesinin bugünkü nüshasının toplatılması yönünde karar verdi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı, karar üzerine emniyete yazı gönderdi ve gazetenin bugünkü nüshasına, toplatılarak, el konulmasını istedi.

Paylaş

Sabah Gazetesi'nin Özgür Gündem Gazetesi'nin sürmanşetinde bulunan "Newroz'un ayak sesleri" başlıklı haberini Ankara saldırısıyla ilgiliymiş gibi yansıtarak, gazeteyi hedef göstermesinin ardından açılan soruşturma kapsamında gazetenin bugünkü sayısına ilişkin toplatma kararı alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından gazetenin bugünkü nüshası hakkında soruşturma başlatılmasının ardından soruşturma kapsamında, gazetenin bugünkü nüshasının toplanması için Sulh Ceza Hakimliği'nden talepte bulunulmuştu. Talebi değerlendiren Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, gazetenin toplatılması yönünde karar verdi.

Talep yazısında, Ankara'daki saldırıya ilişkin, "olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak, olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi" için Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin, tamamlanıncaya kadar soruşturmaya yayın yasağı getirdiği hatırlatılmıştı.

Başsavcılığın, Özgür Gündem Gazetesi'nin yetkilileri hakkında soruşturma başlattığı anımsatılan yazıda, gazetenin bugünkü nüshasının ilk sayfasında "Newroz'un ayak sesleri", "Baharı erteleyemezsin", "Sur'da 7 infaz daha" ve "Ankara'da patlama" başlıklı haberlere dikkat çekilerek, bu kapsamda gazetenin bugünkü sayısının toplatılmasına ve el konulmasına karar verilmesi talep edilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Suriye'den çekilme sürecini başlatıyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Terörist tanımı yeniden yapılmalı, ya bizimle olacaklar ya teröristle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa