14 Mart 2016 14:17

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri'nden hükümete: Sorumlusunuz, istifa edin

Paylaş

Ankara/Kızılay'daki canlı bomba saldırısı sonrası Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyen Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, son 5 ayda başkentte 3 patlama olduğuna dikkat çekerek, AKP'ye seslendi: “Sorumlusunuz, hesap verin, istifa edin.”

Son açıklanan rakamlara göre 37 kişinin hayatını kaybettiği Güvenpark'taki canlı bomba saldırısı, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından kınandı. Sendikalar, siyasi partiler ve meslek örgütleri temsilcileri Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi. Ortak basın açıklamasını TMMOB İl Kordinasyon Kurulu üyesi Özgür Topçu okudu.  Topçu, ardı sıra yaşanan patlamaların sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu belirterek, “AKP hükümeti her ne kadar hamasi nutuklar atıp, yayın yasakları getirse de, İçişleri Bakanı dahil tek sorumlu istifa etmese de, biz hayatımıza kast edenlerin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. İçeride ve dışarıda savaş politikalarının asıl sorumlusu da AKP iktidarının olduğunu hatırlatıyoruz. İstikrar vadederek bombayla, kanla iktidar olan hükümet, iktidarını yine savaşla, bombayla, katliamla korumaya çalışıyor” diye konuştu.

HASTANELERDE 48 YARALI VAR

Yurttaşların acıya ve gözyaşına alışmak zorunda olmadıklarını söyleyen Topçu, AKP hükümetine “Her gün kan emen iktidarınıza alışmamızı, bunu fıtrat saymamızı, hele de sessiz kalmamızı beklemeyin. Sorumlusunuz, hesap verin, istifa edin” diye seslendi.

Yaralılar hakkında bilgi veren Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ebru Basa, patlama sonrasında kendilerine ulaşan ilk yaralı sayısının 336 olduğunu söyledi. Hastanelerden çok sayıda yaralının taburcu edildiğini aktaran Basa, halen hastanede 48 yaralının olduğunu, bunlardan 15'nin yoğun bakımda bulunduğunu açıkladı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: 11 gözaltı yapıldı, neredeyse kesinleşmiş bulgular var

SONRAKİ HABER

Katliamda yaşamını yitiren Çermik ailesinin üyeleri toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...