14 Mart 2016 13:02

Ankara'daki 3. katliam, KOÜ'de lanetlendi

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri dün akşam saatlerinde Ankara'da yaşanan patlamaya ilişkin bugün üniversitede bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sosyal tesisler önünde bir araya gelen öğrenciler "Faşizme karşı omuz omuza", "Beş ayda üç patlama hükümet istifa" ve "Saray savaş gençlik barış istiyor" sloganları atarak Rektörlük önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada bir basın açıklaması okundu.

'PARKLARDA ÖLÜYORUZ'

Basın açıklamasını okuyan Elif Yetigin, ülke tarihinde bu kadar çok sivilin öldüğü bir dönemin yaşanmadığını belirterek "Ülkenin hiçbir yerinde, hiçbirimizin can güvenliği yok. Patlamaları birbirinden ayırmak için artık şehirlerin yanına tarih yazar olduk" dedi.

Patlamaların artık her yerde ve her an olabileceğini söyleyen Yetigin "Yasalar devletin birinci görevini vatandaşların canını korumak olarak belirlerken biz parklarda, otobüs duraklarında ölüyoruz" dedi. Yetigin yaşanan olayın sorumlularının hiçbir şekilde istifa etmediğini belirterek "Bizler can güvenliğimiz olan ve yavaş yavaş ölmediğimiz, katliamlara maruz kalmadığımız bir ülkede yaşamak istiyoruz" diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fildişi Sahili’nde el Kaide terörü

SONRAKİ HABER

Akit yaşamını yitirenlerin yakınlarını hedef gösteriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa